3. köprüden geçiş ücreti: 3 dolar

Düzenleyen:
3. köprüden geçiş ücreti: 3 dolar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstanbulluların heyecanla beklediği iki yakayı birbirine üçüncü defa bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti belli oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26 Ağustos'ta açılışı yapılacak olan köprüden 3 dolar geçiş ücreti alınacağını söyledi. Arslan, "Ücretlere KDV dahil değildir. 3 dolar artı KDV, tek yön için belirlenen fiyattır" dedi. Arslan, İstanbul’daki transit trafik yükünün hafifletilmesi, trafikten kaynaklanan hava kirliliği ve çevre sorunlarının ortadan kaldırılması öngörülen köprüyle yılda yaklaşık 1 milyar 450 milyon doları enerji, 335 milyon doları iş gücü kaybı olmak üzere toplam 1 milyar 785 milyon dolarlık ekonomik kaybın önüne geçileceğini kaydetti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin devamı olan 169 kilometre uzunluğundaki Kurtköy-Akyazı ve 88 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri kesimlerinde ise çalışmaların başladığını ifade eden Bakan Arslan, 2018 sonunda tamamlanması hedeflenen toplam 257 kilometre uzunluğundaki otoyollar ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamının hizmete açılacağını bildirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...