Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak FETÖ'ye karşı harekete geçti

Düzenleyen:
Irak FETÖ'ye karşı harekete geçti

DÜNYA Haberleri

Irak'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim el-Alevi, FETÖ'nün Irak'taki tüm faaliyetleri için ilgili birimlerle irtibata geçildiğini açıkladı.

Türkiye'nin müttefiki ve komşusu olan ülkeler FETÖ'ye karşı harekete geçiyor. Son hamle Irak'tan geldi. Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el-Alevi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Irak'taki okullarının kapatılması ve faaliyetlerinin durdurulması hakkında açıklama yaptı.

FETÖ FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ HAREKETE GEÇTİLER

Büyükelçi, "Türk yetkililerden, sadece okullarla ilgili değil FETÖ ile ilgili başka konularda da resmi bir talep geldi. Biz de Irak'taki FETÖ faaliyetleriyle ilgili gerekenin yapılması için ilgili birimlerle irtibata geçtik." dedi.

IRAK, TÜRKİYE'DEKİ SEÇİLMİŞ İKTİDARA TAM DESTEK VERİYOR

Iraklı büyükelçi, iki ülkenin kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkiler alanında ortak geçmişe sahip olduğunu, Irak hükümetinin, Türkiye'deki seçilmiş iktidara tam destek verdiğini vurgulayarak, darbelerin hiçbir topluma fayda ve istikrar getiremeyeceğine inandıklarını dile getirdi.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN GÖRÜLEN TABLO ETKİLEYİCİ

Türkiye'de geçmişte yaşanan darbelerin istikrar getirmediğinin görüldüğünü kaydeden Alevi, darbe girişiminin ardından Türkiye'de siyasi partilerin, siyasi tercihleri ve görüşleri farklı olmasına rağmen toplumun değişik kesimlerinin, demokrasiyi korumasının ve seçilmiş hükümetin yanında durmasının etkileyici olduğunu söyledi.

DARBE GİRİŞİMİNİN ERTESİ GÜNÜ IRAK'TAN ÇAVUŞOĞLU'NA TELEFON

Büyükelçi Alevi, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi'nin darbe girişiminin ertesi günü Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak, Irak'ın demokratik yolla seçilmiş Türk hükümetine destek mesajını ilettiğini anımsattı.

BAĞDAT, BASRA VE KERKÜK'TE OKULLARI VAR

Alevi, "Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin, bölgede FETÖ'ye bağlı okulların eğitim bakanlığına devredileceğini açıkladığı, Irak'ın diğer bölgelerinde bu örgütün okulları olup olmadığı" yönündeki soruya FETÖ'nün başkent Bağdat, Basra ve Kerkük'te okullarının bulunduğu yanıtını verdi.

Iraklı büyükelçi, FETÖ'nün Irak'ta üniversite ve hastanelerinin bulunduğuna dair bilgisinin olmadığını, örgütle bağlantılı okulların da ülkede farklı dönemlerde faaliyete geçtiğini söyledi.

SADECE OKULLAR DEĞİL, DİĞER FAALİYETLER DE İNCELENECEK

FETÖ'nün Irak'taki okullarının kapatılması ve faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin Alevi, "Türk yetkililerden, sadece okullarla ilgili değil FETÖ ile ilgili başka konularda da resmi bir talep geldi. Biz de Irak'taki FETÖ faaliyetleriyle ilgili gerekenin yapılması için ilgili birimlerle irtibata geçtik" ifadesini kullandı.

IRAK ORDUSUNUN BAŞARISI IŞİD'İN MORALİNİ BOZDU

Musul'da terör örgütü IŞİD'e karşı yapılması planlanan büyük operasyon hakkında da Alevi, beklentilerin operasyonun ekim ayında başlayacağı yönünde olduğunu kaydetti.

Alevi, Musul'da aslında fiili olarak operasyonun başladığını belirterek, "Başta Deyara ve Şirkat bölgelerinde olmak üzere Musul'un güneyinde operasyonlar başarıya ulaşmıştır. Haşd'ul Şaabi ve Peşmerge destekli ordumuzun gücü ve kudretinin, IŞİD kontrolündeki bölgeleri kurtaracağına güveniyoruz. Bununla beraber Anbar vilayetinin kurtartılması operasyonunun müjdelerle dolu olduğunu söyleyebiliriz. Irak ordusunun elde ettiği başarılar terör örgütü IŞİD saflarında çok açık bir moral bozukluğuna neden olmuştur" diye konuştu.

MUSUL ÇOK YAKINDA KURTARILACAK

IŞİD'in kontrolündeki bölgelerde yaşayan halkın bu örgütünün terörist uygulamalarına karşı orduyla tam bir koordinasyon halinde olduğunu ifade eden Alevi, Musul'un çok yakında kurtarılacağına inandıklarını söyledi.

Operasyona katılan güçlere yönelik Alevi, "Irak hükümeti olarak bütün bu dengeleri göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz. Uluslararası Koalisyon ile de tam bir koordinasyon halinde havadan destekle, sahada Irak ordusu ve bölge halkından oluşan bir silahlı kuvvetle hareket edilecektir" açıklamasını yaptı.

MUSUL'DA TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNDEN MEMNUNİYET DUYARIZ

Büyükelçi Alevi, şunları kaydetti:

"Tabii ki biz ne ABD'nin ne de başka ülkelerin bu operasyona sahada katılmasını isteriz. Irak, sahada güç ve askeri lojistik olarak yeterli kudrete sahip. Ancak Türkiye başta olmak üzere dost ve kardeş bölge ülkelerden gelecek her türlü istihbarat, askeri eğitim, ve danışmanlık desteğini memnuniyetle karşılarız. Türkiye'den böyle bir desteğin gelmesini arzularız. Irak'taki ilgili birimlerle böyle bir ilişkinin geliştirilmesini isteriz. Şu anda da Türkiye'deki ilgili birimlerle bu çerçevede, yani güvenlik, istihbarat ve askeri konularda yeni bir koordinasyonun sağlanması için görüşmeler sürdürülüyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...