Darbeci Albaylar İstanbul'a gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Darbeci Albaylar İstanbul'a gönderildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Konya'da yakalanan kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, uçakla İstanbul'a gönderildi.

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan firari kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi. Alınan bilgiye göre, merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde kiraladıkları evde yakalanan firari Kurmay Albay Nebi Gazneli ve Kurmay Albay Müslüm Kaya'nın, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra polis eşliğinde uçakla İstanbul'a gönderildi.
Darbeci Albaylar İstanbul'a gönderildi
6 AĞUSTOS'DA KONYA'YA GELMİŞLER 
Kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın 6 Ağustos'da Konya'ya geldiği ortaya çıktı. Nebi Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli’nin de aynı gün başka bir isimle stüdyo daire kiraladığı ve iki kurmay albayında bu evde saklanmaya başladığı ifade edildi. İki kurmayın o günden itibaren evden dışarı çıkmadığı ve Ömer Gazneli'nin de iki kurmaya sık sık yiyecek getirdiği iddia edildi. 

MISIR'A KAÇAMADAN YAKALANDILAR 
Gözaltına alınan Ömer Gazneli'nin ifadesinde kardeşi ile Müslüm Kaya'nın Mısır'a kaçması için bağlantı kurduğunu ve iki kurmay albayın Salı günü Mısır’a gitmeyi planladıklarını söylediği öne sürüldü. Ömer Gazneli, ifadesinde iki kurmayın beylik tabancaları ve tabancaya ait mermileri de poşet içinde evinin bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bunun üzerine polis, Ömer Gazneli'yi evine götürüp tabancaları gömdüğü yeri göstermesini sağladı. Ardından da tabanca ve mermiler gömülen yerden çıkartıldı. 

ASKERİ YEŞİL ATLET 
Boğaziçi Köprüsü'nde askerlere halka ateş açmaları emrini verdiği iddia edilen Müslüm Kaya ile TRT binasının basılması emrini verdiği ileri sürülen Nebi Gazneli'nin, üstünde askerler personelin giydiği yeşil haki renkli alet, eşofman ve spor ayakkabı olması dikkat çekti. 
Darbeci Albaylar İstanbul'a gönderildi
Darbeci Albaylar İstanbul'a gönderildi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...