Selde kaybolan iki kişi 40 gündür bulunamadı

Düzenleyen:
Selde kaybolan iki kişi 40 gündür bulunamadı

YAŞAM Haberleri

Ordu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Işık, 40 gün önce meydana gelen sel ve heyelanda kaybolan 2 kişinin hale bulunamadığını söyledi.

Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Tarlacık ve Yumrutaş Mahallesi'nde 40 gün önce meydana gelen sel ve heyelanda Mustafa Canbulut (48), Alim Canbulut (60), Remzi Taktak (76), İrfan Soydan (84) ve Mukaddes Soydan (76) akıntıya kapılarak kayboldu. Mustafa Canbulut, İrfan Soydan ve Mukaddes Soydan'ın cesetlerine ulaşıldı. Ancak heyelanla birlikte sürüklenerek kaybolan Alim Canbulut ile Remzi Taktak aradan geçen 40 günde tüm arama-kurtarma çalışmalarına rağmen bulunamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 3 kişilik ekiple kente gelen iki eğitimli kadavra arama köpeği, AFAD, UMKE, itfaiye ile gönüllü kuruluşlardan oluşan 100 kişilik ekip karada 10 kilometrelik dere yatağında arama-tarama çalışması yaparken, Sahil Güvenlik botuyla da denizde çalışma yürütüldü. Yapılan aramalara rağmen Alim Canbulut ile Remzi Taktak’a ulaşılamadı. AFAD Müdürü Osman Işık, 40 gün önce meydana gelen sel ve heyelanda kaybolan 5 kişiden 2’sine halen ulaşılamadığını, 15 Temmuz darbe girişimi ardından arama-kurtarma çalışmalarına ara verildiğini söyledi. Ekiplerin 16 gün boyunca sel ve heyelanın meydana geldiği yaklaşık 10 kilometrelik alanda arama-kurtarma çalışması yaptığını, yakın bir zamanda çalışmaların tekrar başlatılacağını belirten Osman Işık, “Bölgede yaptığımız arama-kurtarma çalışmalarında kayıp iki vatandaşımıza ulaşılamadı. Çalışmalara Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 2 kadavra köpeği de katıldı. Şu an herhangi bir arama yok. Fakat aynı ekibi tekrar Ordu’ya çağıracağız ve ilerleyen haftalarda tekrar çalışma yapacağız” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...