Rusya: ABD ile ortak askeri harekata çok yakınız

Düzenleyen:
Rusya: ABD ile ortak askeri harekata çok yakınız

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, "Halep'te ABD ile birlikte teröristlere karşı ortak harekat yapmaya çok yakınız" ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Moskova ve Washington'ın Suriye'nin Halep kentindeki terörist gruplara ortak operasyonlar düzenlemeye yakın olduğunu belirtti.

Rossiya 24 televizyonuna röportaj veren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "ABD'li meslektaşlarımızla görüşmelerin çok aktif bir aşamasındayız. Washington'la hem Cenevre hem de Amman'da neredeyse sürekli temas hâlindeyiz. Halep'te barışın sağlanması ve insanların evlerine dönebilmesi için gerçek anlamda birlikte mücadele etmemize izin verecek bir formüle adım adım yaklaşıyoruz" dedi.

Öte yandan Şoygu, Rusya ve Batı'nın 'ılımlı muhalif' terimini farklı anladığını belirtti. "İntihar bombacısını bir tankın içine yerleştiriyorlar yanına da 200 kilogram paylayıcı koyuyorlar ve kapağı kapatıyorlar ki çıkamasın" ifadelerini kullanan Şoygu, "Bunlara ılımlı muhalif nasıl denebilir? Bu insanların arkasında durup onların aydınlık bir gelecek için savaştığını söyleyen insanları anlamıyorum" dedi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rusya'nın 'ılımlı muhaliflerden' kasıtlarının ne olduğunu açıklamaları ve bu kişilerin nerede bulunduğunu söylemeleri için Batılı partnerlerine defalarca başvurduğunu da ekleyen Şoygu şunları söyledi: "'Ilımlı muhalifler nerede bulunuyor? Uçaklarımızın vurmaması gereken yerler nereleri?' diye sorduğumuzda yanıt veremediler. O zaman biz de nereye hava saldırısı düzenleyeceğimizi; IŞİD, El Nusra ve onları destekleyenlerin nerede bulunduğunu sorduk. Yine yanıt yoktu."Rusya ile ABD, Suriye konusuna ilişkin son dönemde yaptıkları açıklamalarda ortak operasyonun sinyallerini vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...