Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Seibert: Rusya'dan Esed üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Seibert: Rusya'dan Esed üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz

DÜNYA Haberleri  / AA

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Rusya'dan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed üzerindeki güçlü etkisini kullanmasını bekliyoruz." dedi.

Almanya, Rusya'ya çağrıda bulunarak, Halep'te geçici bir ateşkesin sağlanması ve kente insani yardımların ulaştırılabilmesi amacıyla Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed üzerinde etkisini kullanmasını istedi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, kuşatma altında bulunan Halep'e acil insani yardım ulaştırılabilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirterek, "Rusya'dan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed üzerindeki güçlü etkisini kullanmasını bekliyoruz." dedi.

"Halep'te ölümler devam mı edecek?"

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve ona destek veren Rusya'nın, Halep'teki sivil halka temel gıda ve tıbbi yardımların ulaştırılmasını engellememeleri gerektiğini vurgulayan Seibert, "Bu konuda temel sorumluluk onların. Halep'te ölümler devam mı edecek, yoksa insanlara aylardır süren yaşam mücadelesinin ardından yardımlar ulaşacak mı, gelecek için umutlanabilecekler mi? Bu her şeyden önce onların kararlarına bağlı." ifadesini kullandı.

Rusya'nın gündeme getirdiği, günde 3 saatlik ateşkes önerisinin, sivil halka insani yardım ulaştırabilmek için yeterli olmadığını vurgulayan Seibert, "Tüm insani yardım uzmanları, Kızılhaç yetkilileri, çok daha uzun bir süre silahların susması gerektiğini söylüyor. Halep'e engellemeler olmadan insani erişim sağlanması, gıda yardımları ve tıbbi malzemelerin ulaştırılması gerekiyor." diye konuştu.

Seibert, bölgede geçici bir ateşkesin sağlanmasını, Birleşmiş Milletler gözetiminde halka bir an önce insani yardımların ulaştırılmasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...