Mutlaka deneyin! Saçınıza yoğurt sürerseniz...

Düzenleyen:
Mutlaka deneyin! Saçınıza yoğurt sürerseniz...

SAĞLIK Haberleri

Yoğurt A, B12, B16, C, D vitaminleri ile Protein, Sodyum, Karbonhidrat, Magnezyum, Kalsiyum, Demir gibi minerallerden oluşan harika bir besindir. Yoğurdun saça faydaları saymakla bitmez, saç foliküllerini güçlendirir, saç dökülmesini önler, kepeğe doğal çözümdür.

İşte yoğurdun saça olan yararları ve yoğurt ile yapabileceğiniz saç maskeleri

Saç dökülmesini önler

Saç dökülmesi pek çok nedenden kaynaklanabilir. Saç dökülmesinin bir nedeni de saç foliküllerinin yetersiz beslenmesidir.Uzmanlar yoğurdun B5 Ve D vitamini içeriği sayesinde saç foliküllerini besleyip dökülmeyi önlediğini bildiriyor.Yoğurt ile saç dökülmesini önleyen maske hazırlamak için, yarım su bardağı yoğurdu, 3 yemek kaşığı blenderdan yahut robottan geçirip tamamen toz haline getirdiğiniz çemen tohumu ile karıştırın saçlara ve saç diplerine sürün. 1 saat bekletip, yıkayın şampuanlayın, ardından durulayın.

Saçları güçlendirip, uzamasını sağlar

Günde 85 gram yoğurt yiyerek 9 gram protein alıp saç sağlığınızı önemli ölçüde destekleyebilirsiniz.The Centers for Disease Control and Prevention (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri) 1 ile 3 yaş arasındaki çocukların günde en az 13 gram, 4 ila 8 yaşındaki çocukların 19 gram, 13 ile 34 yaş arasındaki çocukların ise 34 gram, 14 yaş ve üstü kadınların ise en az 46 gram protein alması gerektiğini bildiriyor. Protein saç ve tırnak gibi iç organların büyümesi için çok gerekli bir besin öğesidir. Yedikleriniz saç ve cilt sağlığınıza yansır. Yetersiz protein aldığınızda saçlarınız da beslenemez güçsüz ve kırılgan hale gelip saçların uzaması güçleşir. Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, baklagiller en önemli protein kaynaklarıdır. Bir diğer protein deposu yiyecek de yoğurttur.Yoğurt yüksek protein içeriği ile saçlar için çok faydalı bir maddedir. Saç sağlığını korur, saçların uzamasını kolaylaştırır, kırılmaları önler, saç foliküllerini güçlendirir.

Saçı nemlendirir

Yoğurt saçlar için harika bir nemlendiricidir. Yoğurtla nemlendirici saç maskesi yapmak için 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı aloe vera jel ve 2 yemek kaşığı katı Hindistan cevizi yağını iyice karıştırıp saçlarınıza uygulayıp 1 saat bekletin. Ardından saçları yıkayın, şampuanlayın ve durulayın. Katı Hindistan cevizi yağını ve aloe vera jeli internet temin edebilirsiniz. Aloe vera jeli ayrıca aloe vera yaprağını ortadan ikiye kesip içindeki jeli çıkararak da elde edebilirsiniz. Saçlarınız seyrekse daha az malzeme kullanabilirsiniz.

HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...