Yemen'de Islah partisinin 2 yöneticisi öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen'de Islah partisinin 2 yöneticisi öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı Islah Partisi yöneticilerinden Yafii ve partinin şura konseyi üyesi Anhemi'nin, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Yemen'de, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Islah Partisinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, "Partimiz yöneticilerinden Yargı Dairesi Başkanı Salih bin Halis el-Yafii, Mansura kentinde uğradığı hain suikast neticesinde şehit olmuştur." ifadesine yer verildi.

Görgü tanıkları, motosikletli ve maskeli iki kişinin, bir postanenin önünde durduğu sırada Yafii'yi hedef alarak ateş açtığını anlattı. Yafii'nin olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade eden görgü tanıkları, Yafii'nin yanında bulunan bir kişinin de yaralanarak Mansura kentindeki En-Nakib Hastanesine kaldırıldığını belirtti.

Bu arada Islah Partisi kaynakları, partinin Şura Konseyi Üyesi Salih Ahmed el-Anhemi'nin de Zemar ilinde aracında iken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...