RTÜK'ten kısmi yayın yasağı kararı

RTÜK'ten kısmi yayın yasağı kararı

GÜNDEM Haberleri

RTÜK, FETÖ 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin Dalaman Havaalanı ile ilgili kısmına yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin  getirdiği yayın yasağı uyarınca, görsel ve internet ortamında faaliyet gösteren  medyada sosyal medya aracılığıyla Dalaman Havaalanı ile ilgili olarak uçak,  helikopter, trafik ve radar bilgileri, uçuş güzergahları ve bu kapsamda alınan  şüpheli ve tanık beyanlarına ilişkin her türlü haber, röportaj, eleştiri ve bu  içerikteki yayınların yapılması yasaklanıyor.

Yasak, tüm şüphelilerin kimlikleri belirlenip, haklarındaki gerekli  adli tedbirler uygulanıncaya kadar geçerli olacak.
 
RTÜK tarafından yayımlanan Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında  şu ifadeler yer aldı:
 
''15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen kalkışma ve terör eylemleri  ile suç faillerinin tümünün örgüt irtibatlarıyla birlikte tespit edilip ortaya  çıkarılması amacıyla Dalaman Havalimanı’nda gerçekleşen kısmıyla sınırlı olmak  üzere, uçak, helikopter trafik ve radar bilgileri, uçuş güzergahları, bu kapsamda  alınan şüpheli ve tanık beyanlarıyla ilgili olarak, tüm şüphelilerin kimlikleri  belirlenip, hakkındaki gerekli adli tedbirler uygulanıncaya kadar yazılı, görsel  ve internet ortamında faaliyet gösteren medyada, sosyal medya ile her türlü  haber, röportaj, eleştiri ve bu içerikteki yayınlar yapılmasının 5187 sayılı  kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verildi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...