Canın sağolsun Rıza

Düzenleyen:
Canın sağolsun Rıza

SPOR Haberleri

Rakiplerini puan bile vermeden eleyen Rıza finalde tarihi rakibi Lopez Nunez'e mağlup olarak gümüşte kaldı.

Düne kadar halterde Daniyar İsmayilov’la tek gümüş madalyamızın olduğu 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ikinci gümüşümüz 130 kilo dünya şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp ile geldi. Rıza kasırga gibi başladı turnuvaya. Seri başı olması sebebiyle ilk turu pas geçen Kayaalp, ikinci turda Venezuelalı Erwin Jose Caraballo Cabrera'yı müthiş bir güreşten sonra 9-0 teknik üstünlükle mağlup etmeyi bildi. Ardından çeyrek finalde Azerbaycanlı Sabah Shariati'yi yine eze eze tuşla mağlup ederek yarı finale kaldı. Bu turda karşısına Alman rakibi Eduard Popp çıktı ama Panzer (!) çıktığına çıkacağına pişman oldu. Güreşçimiz insan azmanı rakibini çift ihtarla önce yatırdı. Popp yere uzanırken bir daha ayağa kalkamayacağından habersizdi. Rıza rakibini göğüs altından kilitleyip arka arkaya tam dört kere çırptı. 1 dakika 53 saniye süren müsabakayı 8-0 teknik üstünlükte kazanan Rıza için artık sıra finaldeydi. 

Lopez fırsat tanımadı

Finale inanılmaz bir performansla gelen güreşçimizin karşısına beklendiği gibi tarihi rakibi Kübalı Mijain Lopez Nunez çıktı. Eylül 2015'te Las Vegas'ta yenerek dünya şampiyonu olduğu rakibini Rio'da bir kere daha mağlup etmek isteyen Rıza bir türlü istediği oyunu tutturamadı. Lopez Nunez maçın başında Kayaalp'in bir anlık gafletinden faydalanarak yaptığı oyunla 4-0 öne geçti. Daha sonra iki puan daha alarak maçı 6-0'a getiren Lopez karşısında morali çok bozulan güreşçimiz bütün çabalarına rağmen etkili olamadı. Sürekli savunmada kalan rakibi karşısında gümüşte kalan Rıza karşılaşma sonrası büyük üzüntü yaşarken antrenörü Salih Bora ve takım arkadaşlarınca teselli edildi. Bu sonuçla Türkiye olimpiyatlarda ikinci madalyasını almış oldu.  

Nöbetleşe kazanıyorlar

Rıza Kayaalp, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 120 kiloda dünya ve olimpiyat şampiyonu Kübalı Lopez Nunez’i mağlup ederek şampiyon olmuştu. 2014 Dünya Güreş Şampiyonası’nda Nunez’e yenilip geçtiğimiz yıl finalde rövanşı alarak yeniden dünya şampiyonu olan Kayaalp, 2012 Londra Olimpiyatları finalinde yine Kübalı güreşçiye yenilerek 3’üncü olmuştu. Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından grekoromen stil 130 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi seçilen Rıza dün rakibine yenilerek altın madalyayı kıl payıyla kaçırdı. 

Yine olmadı

Rıza için son eksik olimpiyat altınıydı. İki dünya, 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan güreşçimiz 2012 Londra olimpiyatlarında bronzla yetinmişti. Rıza dün Lopez'e bir kere daha yenilerek çok istediği altın madalyayı adeta avuçlarının içinden düşürdü. 

"O Lopez ömrümü yedi"

Rıza'nın annesi Sevgi Kayaalp ve babası Kelami Kayaalp oğullarını Rio'da tribünden izledi. Anne Kayaalp maç sonrası, "O Lopez ömrümü yedi. Çok üzgünüz. Burada bütün Türkler bir olduk, oğlumu destekledik. Rıza daha önce Lopez'i yenerek dünya şampiyonu olmuştu. Olimpiyat şampiyonu da olsa dünyalar benim olacaktı" dedi.

RIO 2016 GÜNLÜĞÜ

Batuhan Gözgeç'ten samba

Milli boksörümüz Batuhan Gözgeç, Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finale çıktı. Erkekler 64 kiloda madalya hedefleyen Batuhan, çeyrek final mücadelesinde ev sahibi ülke boksörlerinden Joedison Teixeira ile karşılaştı. Baştan sona üstün götürdüğü maçı 3-0 kazanan milli sporcu, çeyrek final mücadelesinde Alman Artem Harutyunyan ile bu gece 00.00'da ringe çıkacak. 

Perilerin rakibi İspanya

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio'da bugün İspanya ile karşılaşacak. Karşılaşma saat 20.30’-dan itibaren TRT Spor'dan canlı yayınlanacak. Avustralya ve Fransa'ya kaybeden milliler, sonraki karşılaşmalarında Japonya, Belarus ve Brezilya'yı mağlup ederek çeyrek finale kalmıştı. Diğer eşleşmeler şöyle: Avustralya-Sırbistan, ABD-Japonya, Fransa-Kanada.

Özge Bayrak buraya kadar

Badminton müsabakalarında milli sporcu Özge Bayrak, I Grubu'ndaki ikinci maçında Güney Koreli Bae Yeon-ju ile karşılaştı. Rakibine 21-11 ve 21-7'lik setlerle 2-0 yenilen Bayrak, grubunu ikinci sırada tamamladı ve son 16 turuna çıkamayarak olimpiyatlara veda etti. Milli sporcu, grubundaki ilk maçında İtalyan Jeanine Cicognini'yi 2-0 yenmişti.

"Türk halkına teşekkürler"

ABD adına olimpiyatlara katılan ilk tesettürlü sporcu olan eskrimci Ibtihaj Muhammed, takım mücadelesinde bronz madalya kazandı. Dünya kamuoyunun da ilgisini çeken Müslüman sporcu, oyunlar sırasında Türk halkından büyük destek aldığını ifade ederek, “Türk halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

3 binde altın Jebet'in oldu

Kadınlar 3 bin metre engellide altın madalya, Bahreynli Ruth Jebet'in oldu. Jebet, 8.59.75'lik derece yaptı. Kadınlar çekiç atmada Polonyalı Anita Wlodarczyk, kendine ait dünya rekorunu 82,29 metreyle geliştirerek altın madalya kazandı. Kadınlar maraton yüzmede ise Hollandalı Sharon van Rouwendaal 1 saat 56 dakika 32 saniyelik derecesiyle şampiyonluğa uzandı. 

Osmanoğlu'ndan 3 faulle veda

Atletizmde erkekler üç adım atlamada yarışan sporcumuz Şeref Osmanoğlu şanssız bir şekilde Rio Olimpiyat Oyunları'na veda etti. Üç adım atlama disiplininde ülkemizi temsil eden 27 yaşındakiUkrayna asıllı sporcumuz, üç hakkında da faul yapınca olimpiyatlardan elendi. 

Escobar yarı finalde

Türkiye'yi erkekler 400 metre engellide temsil eden Yasmani Copello Escobar, yarı finale çıktı. Elemelerde 49.52'lik süre elde eden milli atlet Copello Escobar, serisinde birinci, toplamda 21'inci olarak yarı finale yükseldi. Copello Escobar'ın da mücadele edeceği erkekler 400 metre engelli yarı finalleri yarın TSİ 03.35'te başlayacak.

Bolt koşmadı, uçtu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda atletizm 400 metrede Güney Afrikalı Wayde van Niekerk fırtınası yaşandı. Yarışı 43.03'lük dereceyle tamamlayan Van Niekerk, ABD'li Michael Johnson'a ait 17 yıllık dünya rekorunu kırdı ve altın madalyaya uzandı. Yarışta Granadalı Kirani James 43.76'lık dereceyle gümüş, ABD'li LaShawn Merritt ise 43.85'lik zamanla bronz madalya elde etti. Rekoru kırılan Michael Johnson, yarışın ardından canlı yayında yaptığı açıklamada, "Wayde'in bu derecesi benim için bir katliam oldu. Usain Bolt yakında emekli olacak. Wayde onun yerini alarak yıldız olacak" yorumunda bulundu. Öte yandan yarışı izleyen Usain Bolt’un da Wayde’in performansı karşısında şaşkınlığını gizleyemediği görüldü.

Tarihin adı Bolt

Yaşlandı dediler, yıprandı dediler, Rio'da Gatlin bu defa geçer dediler ama o Usain Bolt'tu... Jamaikalı atlet dün sabaha karşı koşulan 100 metre yarışında 9.81'le bir kere daha olimpiyat şampiyonu oldu. Bolt 100 metrede 3 ayrı olimpiyatta altın madalya alan tek sporcu olarak tarih yazdı. Yarışta ikinciliği 9.89'la ABD'li Justin Gatlin, üçüncülüğü 9.91'le Kanadalı Andre de Grasse kazandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...