Süper Kupa, Galatasaray'a huzur getirdi

Düzenleyen:
Süper Kupa, Galatasaray'a huzur getirdi

SPOR Haberleri

Sıkıntılı günler geçiren sarı-kırmızılı yönetim, açtığı beyaz sayfaya iyi başladı. Güzel günlerin devamlılığı için de şeffaflaşma ve uzlaşma politikası amaçlanıyor

Burhan Can TERZİ

Eylül 2015’ten, Mayıs 2016’ya kadar tarihinin en zorlu süreçlerinden birini geçiren Galatasaray Kulübü’nün üzerindeki karabulutların bir kısmı dağıldı. Türkiye Kupası’nın kazanılmasıyla UEFA’nın verdiği men cezasının 2 yıla çıkmasının önü kesilmiş, ancak sarı-kırmızılı yönetim haziran ve temmuz aylarında da sıkıntılı günler yaşamıştı. Genel Sekreter Fatih İşbeçer ile Selim Arda Üçer’in istifaları, Alp Yalman’ın istifa haberi, Sneijder krizi, teknik direktörlük koltuğunun uzun süre boş kalması “Dursun Özbek istifa” seslerini artırmıştı. 

Yeni yol haritası

Sarsıntılar “Riva-Florya arazilerinin projelendirilmesi” ve “Kart cezalarıyla” devam etse de, Galatasaray yönetimi son 1 aylık süreci başarıyla yönetti. Temmuz ayı divan toplantısı sarı-kırmızılılar için bir mihenk taşı oldu. Muhalefetin Riva projesi ve diğer konulardaki sert eleştirileri sonrası, Özbek ve kurmayları beyaz bir sayfa açarak yeni bir yol haritası belirledi. Öncelikle Sportif A.Ş’de bağımsız üye olarak gözüken Levent Nazifoğlu, asil üyeliğe taşınarak futbolun başına getirildi. Yıpranmamış bir isim olan Nazifoğlu’nun hem G.Saray’ın medyadaki yüzü olması, hem de yönetim ile oyuncular arasında köprü olması amaçlandı. 

Albayrak etkisi

Nazifoğlu’ndan “Abdurrahim Albayrak etkisi” bekleyen yönetim an itibarıyla da amacına ulaştı. Bir diğer plan da muhalefetle ve G.Saray’ın “Büyük abileri” ile aradaki buzları eritmekti. Riva ve Florya arazisi projelerini hayata geçirmek isteyen Başkan Özbek, muhalefetteki isimlerle temaslarını artırdı ve “Her fikre açığım” mesajı verdi. Bu süreçte oyunculara kesilen para cezaları için de bir yaptırım uygulamayan sarı-kırmızılı yönetim, 13 Ağustos’ta gelen Süper Kupa ile de beyaz sayfanın girizgahını iyi yapmış oldu.     

GALATASARAY GÜNLÜĞÜ

Podolski milli takımı bıraktı

Turkcell Süper Kupa maçında sakatlanan Lukas Podolski zor günler geçiriyor. Ayağını burkan tecrübeli futbolcu sakatlığının uzama ihtimali olduğunu öğrenince bir hayli üzüldü. Dış yan bağlarında yırtık olan ve ayak bileğinde esnemeye bağlı olarak ödem oluşan Podolski, en çok da eski performansını yakalayamamaktan ve ileride sakatlığın tekrarlamasından korkuyor. Bir hayli duygusallaşan Alman yıldız dün milli takımı da bıraktığını duyurdu. 

Gurur duyuyorum

Poldi, “Artık milli takımda forma giyemeyeceğim. Bunu daha önce teknik direktörümüzle de paylaştım. Benim çok duygusal bir karar oldu ancak Alman Milli Takımı için yaptığım işlerden dolayı gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Sıkıntılı günler geçiren tecrübeli futbolcuya takım arkadaşları ve hocası Riekerink destek oldu. Riekerink, “Moral bozmak yok. Bize lazımsın” ifadelerini kullandı.

Alperen bedelsiz Ç. Rize'de

Galatasaray genç  file bekçilerinden Muhammed Alperen Uysal’ı Çaykur Rizespor’a verdi. Geçtiğimiz sezonu Gaziantepspor’da kiralık olarak geçiren 22 yaşındaki oyuncu için Çaykur Rizespor bonservis ücreti ödemeyecek. Yapılan anlaşma çerçevesinde Çaykur Rizespor, Muhammed Alperen Uysal’ın muhtemel transferinden yüzde 50 pay alacak.

Yeni gelmişti kiralık verildi

Galatasaray, yeni sezon öncesi bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Emrah Başsan’ı, henüz Süper Lig başlamadan gönderdi. 24 yaşındaki futbolcu bir yıllığına kiralık olarak Çaykur Rizespor’a verildi. Emrah’ın hazırlık kampları sırasında Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in gözüne giremediği belirtilmişti. 

Dzemaili Bologna'da kontrolden geçecek

İtalya'nın Bologna takımıyla prensipte anlaşan G.Saraylı futbolcu Blerim Dzemaili sarı-kırmızılı yönetimi ikna etti ve bugün Çizme yolculuğuna çıkacak. Futbolcunun yeni kulübünün yönetimince sağlık kontrolünden geçirileceği ve ardından imza atacağı öğrenildi. Cimbom'un bu transferden 1.3 milyon avro kazanacağı gelen haberler arasında. 

Umut Bulut Paşa yolunda

Galatasaray’da kadro dışı kalan tecrübeli futbolcu Umut Bulut adım adım Kasımpaşa’ya doğru ilerliyor. Eren Derdiyok’u, sarı-kırmızılılara kaptırdıktan sonra forvet hattını güçlendirmek isteyen İstanbul temsilcisi, Galatasaray ile her konuda el sıkışırken Umut’u da ikna etti. Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın 33 yaşındaki isimle özel görüşme yaptığı belirtildi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...