Sosa gitti Gökhan geliyor

Düzenleyen:
Sosa gitti Gökhan geliyor

SPOR Haberleri

Şenol Güneş istemeyerek de olsa transfere onay verdi. Sosa'nın gidişi sonrası Gökhan İnler için Leicester'la görüşmelere başlanacak

Bu habere Beşiktaş taraftarı üzülecek. Geçen sezon şampiyonlukta en büyük paya sahip oyunculardan Jose Sosa sonunda Milan'ın yolunu tuttu. Beşiktaş Yönetimi, Sosa için İtalyan ekibi Milan'dan gelen 7.5 milyon avroluk teklife tamam dedi. Çin sermayesine devredilmesinden sonra transferde eli kuvvetlenen Milan, uzun süredir oyuncunun peşindeydi. Siyah-beyazlı yönetim teklifi kabul ettiğini dün akşam saatlerinde Milan'a iletti. Şenol Güneş'in de gönülsüz olmasına rağmen yüksek bedel sebebiyle transfere onay verdiği öğrenildi. Milan, Sosa için ödenecek olan bonservis bedelinin 6 milyon avrosunu peşin, kalan 1.5 milyon avroluk kısmını ise aralık ayına kadar ödemeyi taahhüt etti. Metalist Kharkiv'den Beşiktaş'a 3.4 milyon avroya transfer edilen Arjantinli yıldızın transferinin bugün KAP'a açıklanması bekleniyor. 

Gökhan bütçeye göre

Geçelim Sosa’nın satışı sonrası izlenecek yol haritasına. Kesinlikle takviye yapılacak. Ancak orta sahada değişiklik olacak. Çünkü düşünülen isim Gökhan İnler. İnler orta sahanın merkezinde ve ön liberoda görev yapıyor. Sosa’nın bölgesine ise Tolgay Arslan’ın kaydırılması ve eldeki Kerim’in opsiyon olarak kullanılması planlanıyor. 32 yaşındaki İsviçreli oyuncu için Leicester ile ön görüşmeler yapılmış ancak Sosa’nın dönmesiyle transferi rafa kalkmıştı. Şimdi yeniden İnler için girişimlere başlama kararı alındı. Leicester City’nin Napoli’den 7 milyon avroya aldığı Gökhan’ın uygun maliyetle Kartal’a imza atması bekleniyor.

Beşiktaş'a çok uygun

Galatasaray’a imza atan Eren Derdiyok, vatandaşı Gökhan İnler’in Beşiktaş’la anılmasını değerlendirip “Kendisiyle kısa bir konuşma yaptık ama tercihi ne bilmiyorum. Ancak Gökhan’ın Beşiktaş’a uygun bir isim olacağını düşünüyorum” dedi. Basel, Aarau, Schaffhausen, Zürih, Udinese, Napoli ve son olarak Leicester’da forma giyen Gökhan İnler merkez oyuncusu. Ön libero ve orta saha özelliğinde. 32 yaşında ve Premier Lig ekibiyle 2018 yılına kadar mukavelesi var. 

"Kara" bakış

Beşiktaş'ın eski kalecisi ve teknik direktörü Rasim Kara, lige sayılı günler kaldığını belirterek “Takımlarda hâlâ kim gidecek, kim gelecek belirsizliği yaşanıyor. Bu kadar plansız, programsız işler olmamalı. Boyko geçen sene fırsatları kullanamadı. Genç kaleci Utku’ya Beşiktaş’ta şans verdiği takdirde gelecekte milli takımın kalesini koruyabilir” dedi.

Borç 1.5 milyar 

Beşiktaş'ın toplam borcu 1 milyar 479 milyon 635 bin lira olarak açıklandı. Derneğin borcunun 637 milyon 638 bin, Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin borcunun ise 841 milyon 996 bin lira olduğu belirtildi. Kulübün 217.5 milyonluk da alacağı var. Borç bağımsız şirketçe denetleme devam ettiği için divan toplantısında açıklanmamıştı.

Kara Kartal tribünde de şampiyon

Spor Toto Süper Lig bu hafta başlıyor… Başlıyor başlamasına ama kombine satışlarında büyük hayal kırıklığı var… Bu konuda en mutlu ve başı çeken kulüp geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş… Yeni stadında taraftarıyla kucaklaşacak olan Beşiktaş 33 bin kombine sattı. Onu Konyaspor izlerken, Fenerbahçe ve Galatasaray ise 10 bini bile bulamadı. 

İki Amokachi birden

Bir dönem Beşiktaş forması giyen ve camianın çok sevdiği Nijeryalı golcü Daniel Amokachi'nin ikiz oğulları Nazim ile Kalim, siyah-beyazlıların U21 takımıyla idmanlara başladı. Amokachi, "Çocuklarımın eski kulübüm Beşiktaş ile 1 yıllık anlaşma sağladıklarını duyurmaktan dolayı çok mutluyum. Kariyerlerinde büyük bir adım olacak. Eşim ve ben büyük bir gurur ve ilgiyle onları takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. İkizler kanatlarda ve orta sahada görev alabiliyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...