Tırnak mantarına lazerli çözüm

Düzenleyen:
Tırnak mantarına lazerli çözüm

SAĞLIK Haberleri

Tırnak mantarı hastalıklarının başka enfeksiyonlara yol açması ve bulaşıcı olması nedeniyle ciddi bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, tıpta lazer teknolojisinin mantar problemini çözdüğünü söyledi.

Özellikle yaşlılarda, şeker hastalarında ve savunma sistemi problemli olan hastalarda tırnak mantarının daha önemli risklere davetiye çıkardığını belirten Dr. Ertek, mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini bildirdi. Son yıllarda uygulanan lazer tedavilerinin tırnak mantarlarını etkili bir şekilde ortadan kaldırdığını söyleyen Dr. Ertek, “Ayak tırnağına yöneltilen lazer ışığı, tırnak yatağına, tırnak ve etrafındaki yumuşak dokuya zarar vermeden uygulanır. İşlem en çok 15 dakika sürer. Mutlaka tüm parmaklara yapılmalıdır. Lazer tedavisi sırasında hafif ısınma hissi duyulur. Herhangi bir şekilde ağrı kesici veya anesteziye gerek yoktur” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...