'Cadı avı yok, iflah olmayan gidecek'

Düzenleyen:
'Cadı avı yok, iflah olmayan gidecek'

GÜNDEM Haberleri

“Hem bankalarına para yatıran hem STK’larına üye olan hem de şifreli haberleşmeye katılanları atıyoruz. Kurunun yanında yaş yanmayacak”

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ üyelerinin kamu kurumlarından nasıl ayıklanacağını açıkladı. FETÖ’nün bankasına para yatırma, STK’larına üye olma ve kendi aralarındaki özel haberleşme sisteminden şifreli konuşma kriterlerini dikkate aldıklarını belirten Özhaseki, “Bu üç kriteri de taşıyorsa artık o iflah olmaz. Kaldırıp atıyoruz” dedi. 17-25 Aralık’ın başlangıç ölçüsü olduğunu belirten Özhaseki, şunları kaydetti: “Birincisi, FETÖ dedikten sonra bankaya para yatıranlar var. Belli ki bunların adamı. İkincisi, bunların sendika ve dernekleri var. Adam tüm yaşananlara rağmen bu sendikalardan ayrılmamış veya gidip kayıt yaptırmış. Üçüncüsü, bunlar arasında özel haberleşme sistemi çıktı. Bir adam niye şifreli konuşur? Bunların üçü üst üste bir araya geldiği zaman artık bunun iflahı yok. Bir de vicdani kanaat var. Mesela bunların bankasında hesabı olan çalışanlarımızla ilgili liste geldi. Baktım 4 lira 25 kuruş para var. Bir adam para yatıracaksa böyle olmaz.  Sonra anlaşıldı ki, adam bir ara hesap açmış. Orada unutmuş.”

BİR CÜMLEYLE ÜLKEYİ SATTILAR

Mikropların mutlaka temizlenmesi gerektiğini bildiren Özhaseki, “En iyi bürokrat, valiler bunlardan olabilir. Nitelikli adamlar. Fakat hocasının bir sözü ile Türkiye’yi satacak kadar da dönebiliyor. Kibar görünümlü badem bıyıklıların hepsi gidip orada casusluk yapabiliyor. İfadeler var ‘niye adamı öldürdün’ diyorlar, ‘tamam öldürdüysem kötü bir şey değil ki. Yanlış yaptıysam o da cennete gitti’ diyor. Sapığa bak, sapığa. Böyle bir din görmedim. Bu sapıkların temizlenmesi lazım. Vicdanı kanaat esas.  FETÖ’cüyse kaldır at, değilse yaş da yanmasın” şeklinde konuştu. Gülen’in eski sempatizanlarının da ayrılması gerektiğini belirten Bakan, “Sakıncalı piyade var ya,  onun gibi.  Düz memur veya taşeron çalışan.  Bu işler ortaya çıktıktan sonra ‘Allah belanı versin’ demiş. O garibanları da o gri alanda tutup bakmak lazım. FETÖ’cülerin mal kaçırmaması için tapudaki işlemler durdurulmuştu. İzmir’de 200, Konya’da 35, Diyarbakır’da da 10 tapu işlemi iptal edildi. Kararname kapsamında bugüne kadar tapuda işlem yapılarak Hazine’ye geçen okul ve yurt sayısı 2 bin civarında” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...