Tam şarj telefona zarar

Düzenleyen:
Tam şarj telefona zarar

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası hâline geldi. Her 5 kişiden 4’ünde, her yaştan insanda akıllı telefon görmek mümkün. Ancak yanlış şarj uygulamaları akıllı telefonlarının ömrünü uzatmak yerine tam tersine kısaltıyor. Peki şehir efsanesi hâline gelmiş yanlış uygulamalara karşı nelere dikkat etmeliyiz?

Ömer TEMÜR

Akıllı telefonlardaki lityum pillerin “strese” karşı hassas oldukları biliniyor. Ve tabii stres insanlarda olduğu gibi pillere de zarar veriyor. Dolayısıyla tam olarak şarj olmuş telefonu fişe takılı bırakmayın. Özellikle de gece yatarken telefonunuzu şarjda bırakmayın. Yüzde 100 şarjdayken telefonu fişe takılı tutmak uzun dönemde telefonu yıpratıyor.  

Telefonunuzun şarjının bitmesini beklemeyin. Şarj göstergesi yüzde 10'a geldiğinde telefonunuzu şarja takın. Ama bu pek pratik bir yol değil. Bu yüzden gün içinde ara ara şarj etmek iyi bir seçenek olur. En ideal şarj seviyesi ise yüzde 80-90. Pil göstergesi bu seviyelere geldiğinde fişi prizden çekin. 

Akıllı telefonlar sıcaklığa karşı hassastır. Bu yüzden telefon üreticileri şarj edilirken kılıfların çıkarılmasını tavsiye ediyor. Şarj sırasında telefonunuzun ısındığını fark ederseniz, öncelikle kılıfını çıkarın. Ayrıca güneşli havada telefonunuzu açıkta bırakmayın. Bu da pil sağlığına iyi gelecektir. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...