Evlat edindiği oğluna engelsiz okul yaptırdı

Düzenleyen:
Evlat edindiği oğluna engelsiz okul yaptırdı

YAŞAM Haberleri

İki kız çocuğu olan Süleyman Narcı’nın eşi ikinci doğumunda vefat etti. Aradan geçen 3 yıldan sonra bir evlilik daha yapan Narcı, bu evliliğinden çocuk sahibi olamadı. Narcı, bir erkek evladı olmasını çok istediği için ailenin de ortak kararı ile Darülaceze’den 1 haftalıkken Ahmet Can’ı evlat edindi.

Bir yaşına geldiğinde Ahmet’in yaşıtlarına göre konuşma ve yürümesinde ciddi bozukluk fark edildi. Doktorların tetkikleri sonucu çocuğa ‘otizm’ tanısı konuldu. Darülaceze de bu durumdan dolayı aileye Ahmet Can’ı geri verebilme haklarının olduğunu söyledi. Aile, evlat edindikleri çocuğu bırakmayarak yaşama dört elle sarılması için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdi. Baba Narcı, oğlunun eğitimi için onu birçok rehabilitasyon merkezine götürdü. Gittiği yerlerde oğluna yeterli eğitim verilmediğini gören baba, oğlu için okul yaptırmaya karar vererek ‘Nar Otizm Gelişim Akademisi’ni kurdu. Akademide her çocukla sadece bir eğitimci özel olarak ilgileniyor. Yatılı olarak da eğitim alabilen otizmli çocuklar, yaşam becerileri, takım sporları, toplu taşıma araçlarını kullanma gibi dersleri de görüyor. Ahmet’i Allah’ın gönderdiğini söyleyen Narcı, “Demek ki bizim kaderimizde onu büyütmek varmış. Daha önce gittiğimiz eğitim merkezlerinin eksikliklerini yaşadıkça gördük. Kendi çabamız ile bir okul yaptırmanın şart olduğunu düşündüm” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...