ABD'den büyük hazımsızlık

Düzenleyen:
ABD'den büyük hazımsızlık

DÜNYA Haberleri

Amerikan Foreign Policy dergisi, Colum Lynch imzasıyla yayımlanan haberde, son dönemlerde giderek yükselen Türkiye Rusya ilişkileri ile ilg ilgili, "Ankara ile Moskova'nın kamuoyu önünde balayı yaşamasına rağmen, kapalı kapılar ardında Suriye konusundaki soğuk savaşın bütün hızıyla sürdüğü" iftirasına yer verdi.

BM diplomatlarına dayandırılan haberde, geçen hafta basına kapalı olarak yapılan BM Güvenlik Konseyi toplantısında, Rusya'nın Türkiye'yi Suriye konusunda ağır şekilde suçladığı öne sürüldü. Dergi, Rus elçinin kapalı kapılar ardındaki suçlamasının kamuoyundan gizlendiğini belirtirken, bu olayın, iki ülkenin kamuoyu önünde savaş baltalarını gömmüş görünmekle birlikte Suriye konusundaki derin rekabetin aynı hızla devam ettiğini ortaya koyduğunu iddia etti.

İLİŞKİLER ESKİSİNDEN DE GÜÇLÜ

Geçtiğimiz 9 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği Rusya ziyaretinde, ikili ilişkiler adına çok önemli adımlar atılmış ve liderler ikili ilişkilerin eskisinden de daha güçlü olduğunu söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...