Kuyt'tan Fenerbahçe'ye büyük kıyak

Düzenleyen:
Kuyt'tan Fenerbahçe'ye büyük kıyak

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin, Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ile anlaşmasının perde arkasında Dirk Kuyt'ın bulunduğu ileri sürüldü.

Fenerbahçe, Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ile 1 yıllık anlaşma sağladı. Bu anlaşmanın perde arkasında Sarı-Lacivertlilerin eski futbolcusu Dirk Kuyt'ın bulunduğu öğrenildi. Milliyet Gazetesinin haberine göre; Türkiye'de top koşturduğu üç sezonda hiçbir problem yaşamadığını ifade eden Hollandalı futbolcu, yeni teknik patronun eşinin ikna edilmesinde başrolü oynadı. Van Persie de vatandaşına olumlu bilgiler aktardı.

Vitor Pereira defterini kapatan Fenerbahçe'de, Dick Advocaat dönemi resmen başlıyor. Hollandalı teknik adam bugün 1 yıllık sözleşme imzalayacak.

GÖRÜŞMELER DURMA NOKTASINA GELMİŞTİ

Teknik direktör konusunda hiç boşluk yaşamayan Fenerbahçe'de, Advocaat ile ilk temas iki hafta önce kuruldu. Hollanda Futbol Federasyonu'nda danışman olarak görev yapan deneyimli isim teklife çok olumlu yaklaştı. Ancak eşi güvenlik endişesi nedeniyle ilk planda Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmadı. Bu nedenle görüşmeler durma noktasına geldi.

İşte bu noktada sarı-lacivertlilerin eski yıldızı Dirk Kuyt devreye girdi. Robin van Persie ve Van Der Wiel'in transferlerinde büyük rol oynayan Kuyt, Advocaat ve eşine Türkiye'deki yıllarından bahsederek, 3 Temmuz dönemini yaşadığını, birçok sıkıntı gördüğünü ancak çok büyük bir kulübün kendilerini karşılayacağının garantisini verdi. Fenerbahçe forması giydiği 3 yılda olumsuz hiçbir şey yaşamadığını anlatan Kuyt, Advocaat'ın eşini ikna etmeyi başardı.

VAN PERSIE FAKTÖRÜ

Robin van Persie de vatandaşı olan Advocaat'a olumlu referans verdi. Van Persie, son yaşanan siyasi olayların bir günde bittiğini ve güvenli bir ortamda yaşadıklarını dile getirdi. Dick Advocaat'la eşinin de ikna edilmesiyle son bir görüşme yapıldı ve bir senelik anlaşma için el sıkışıldı.

Fenerbahçe'nin bu transferde ilginç bir referansı daha oldu. Zenit Kulübü ile irtibata geçen bazı yöneticiler pozitif bir geri dönüş aldı. Dick Advocaat'ın Rusya günlerinden övgüyle bahsedilmesi de deneyimli teknik adamın tercih edilmesinde önemli rol oynadı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...