Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yıldırım: Ölümden daha büyük ölümler var onlar için

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Ölümden daha büyük ölümler var onlar için

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yıldırım, "FETÖ gelecek hesap verecek. Türk adaleti hesap soracak. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır." dedi.

Başbakan Yıldırım, darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam tartışmasıyla ilgili ''İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır'' dedi. Yıldırım, isim vermeden ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'e de açıklamalarından dolayı tepki gösterdi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Konuşmamın başında can alan kan döken terör örgütlerini bir kez daha lanetliyorum. Dün PKK tarafından şehit edilen polislerimiz evvelsi gün Şırnak Beytüşşebap ilçe gençlik kolları başkanımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Dün Diyarbakır'da trafik denetleme görevini yapan polis kardeşlerimize bomba yüklü kamyonla saldırdılar polislerimiz şehit oldu sivil vatandaşlarımız hayatını kaybetti. PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok, olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak, yani bu eli kanlı terör örgütünü aramızdan uzaklaştırmak. Bölgenin sorununu bölgenin insanı ile halletmek.
''ÜST AKLI DIŞARIDA''
Bunlar ne yerli ne milli bunların üst aklı dışarıda parayı veriyorlar öldürüyorlar dur diyorlar duruyorlar aynen FETÖ gibi. Bunlar yukarıda çatı gibi birleşiyor. Akıl aynı üst akıl. Burada Türkiye'nin geleceği kardeşliği yok ülkemizin toprak bütünlüğü yok. Ne var İran'dan Suriye'den Irak'tan Türkiye'de toprak kopararak bölgede istirarsızlığı kalıcı hale getirmek. Yani Türkiye'yi Irak gibi Yemen Mısır gibi yapmak.
''FETO GELECEK, HESAP VERECEK''
15 Temmuz'da plan Recep Tayyip Erdoğan'ı halletmek ve Türkiye'yi iç karışıklığa sürüklemekti. 15 Temmuz sabahı suçüstü yakalandılar. Dostlarımız darbeyi kınamak yerine darbecilerin nereden hata yaptıklarını anlatmaya başladılar. Hesap sorulacak; FETO gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Adaletle hesap soracağız. Türk adaleti hesap soracak.
''ÖLÜMDEN DAHA BÜYÜK ÖLÜMLER VAR ONLAR İÇİN''
İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır.
Yatırımları daha da artırmak için Kalkınma Bankası ve Eximbank'ın sermayesini güçlendiriyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimizin yanı sıra en büyük görevlerden birini de medya yaptı, darbecilere direndiler. 15 yıl boyunca Türkiye'yi kalkınma saflarında ön sıralara taşıdık. Bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ettik.
''BİZİM MEMLEKETTE BUNA TİLKİ FISTIĞI DERLER''
Cumhurbaşkanı seçeceğiz bir buluş çıkartılar bizim memlekette buna tilki fıstığı derler. Hiç olmayan bir şey dünyada eşi benzeri görülmemiş bir iş. AK Parti geldi kural değişti ne oalcak 367 öyle mi kardeşim ben sana 367'yi gösteririm. Vatandaş ne yaptı gereğini düşündü. O zaman dedi kendim yapacağım yaptı işi bitirdi tartışma bitti.
FETÖ ile mücadeleyi en kararlı bir şekilde 17 Aralık'la birlikte dile getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. 15 Temmuz'da millet ne olduklarını gördü. Temiz duyguları kullanarak milletin parasını alıp, Türkiye'nin silahını vatandaşa karşı kullananlardan hesap soracağız. Bilerek ve isteyerek bu örgüte yardım etmeyenler endişe etmesin. 17 Aralık'tan sonra mazeret yok. Hiç tahmin etmediğiniz insanlar terör örgütünün abisi, ablası, imamı olarak karşımıza çıkıyor. Bizim ölçümüz çok net. Suçlu olan kurumlar değil, onların yöneticileridir. O şirketi kirli emelleri için, FETÖ'nün emelleri için kullananlar hesap verecek.
Bundan sonra da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak. Bugüne kadar çıkan KHK'lar bu haftadan itibaren Meclis gündemine gelecek.
''GENÇLER 15 TEMMUZ MİLATTIR''

Gençler 15 Temmuz milattır. Bu ülkenin gençleri memleketin işleriyle ilgilenmezler diyenler 15 Temmuz gecesi meydanları görseydi ne kadar yanıldıklarını anlarlardı. Geleceğimiz gençlerimizdir kadınlarımızdır.
2010 KPSS

2010 yılı KPSS'de soruları dağıttılar haksız yere 86 bin memurun bütün döktüğü teri de şaibeli hale getirdiler. Şimdi mahkeme 2010'da giren bütün memurların sınavını iptal etti. 86 bin memuru çıkaracak mıyız? Bunları tek tek inceleyeceğiz. Kim soruları çaldıysa bunları kulağından tutup atacağız. Hakkıyla kazananların haklarını koruyacağız.

ESKİ ABD BÜYÜKELÇİSİNE SERT TEPKİ
Dün bir gazetede ABD'nin önceki büyükelçilerinden bir tanesi ismini vermesek de olur 15 Temmuz darbesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Diyor ki Erdoğan Washington ve Avrupa'da sevilmiyor otoriter gözüküyor. Başklarının söylemediğni açıkla söylediği için takdir ettim. Ülke isimleri vererek diyor ki şu şu ülkeler bize önümüzde eğiliyorsa selam veriyorlar Yes sir diyorlar fakat bu Tayyip Erdoğan hiç bizi sallamıyor. Üstelik de ne yanlış yaptıysak yüzümüze karşı söylüyor. Bunun için sevilmiyor adamlara bak ölçüye bak. Bunlara gidip yağcılık yapacaksın o zaman makbul adam olacaksın doğruları söylersen diktatör adam olacaksın öyle mi hadi oradan. Türkiye'yi yargılarken geçmişinize bakın.''

''ADIM BİLE ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN TARAFINDAN KONULAN BİR ADDIR''

Alevi Sünni hep bir kardeşiz. Kavga edecek hiçbir şeyimiz yok paylaşacak çok şeyimiz var. Alevi ve Sünnilerin kardeşçe yaşadığı bir ilden geliyorum. Adım bile Alevi kardeşlerimizin tarafından konulan bir addır. Her zaman bu ülkenin her vatandaşının birinci sınıf vatandaş olarak görmüş ve ülkemizin kalkınmasında herkesin canla başla çalıştığına şahit olan birisiyim. Bizi mezhep ideolojik farklılıklarla birbirimize düşürmeye çalışanlar asla ve asla başarılı olamayacaklar.
26 Ağustos'ta Boğaz'ın üçüncü gerdanlığını hizmete açıyoruz Yavuz geliyor... Yavuz Sultan Selim Köprüsü hayırlı olsun. Bu köprü de AK Parti iktidarının bir eseridir mührüdür. Dünyanın en geniş asma köprüsü. Dört şerit gidiş dört şerit geliş 217 kilometre de otoyol açıyoruz. İstanbul'un bütün ağır vasıtaları Yavuz Sultan Selim'den geçecek. Yavuz da öyledir 8 yılı Osmanlı arazisini 2,5 kat artırmıştır. 20 Aralık'ta da iki katlı arabalar için Avrasya Tüneli'ni açıyoruz. Sarayburnu ile Haydarpaşa arası sadece 2 dakika.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'A TEBRİK

Galatasaray'ı tebrik ediyorum kupa kazandı Beşiktaş'ı da tebrik ediyorum o da iyi oynadı.''

''YAKLAŞIK 200 MİLYON LİRA HESAPLARDA ŞU ANA KADAR BİRİKTİ''

Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için hükümet olarak her şeyi yapıyoruz. Vatandaşlar dedi ki biz de yardım etmek istiyoruz. Kampanyamız biraz daha devam edecek. Yaklaşık 200 milyon lira hesaplarda şu ana kadar birikti. Vatandaşlarımızın isterlerse bu kampanyaya katılmaya devam edebilirler.''

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...