Yılmaz Erdoğan, Hakkari için Meclis'e geldi

Düzenleyen:
Yılmaz Erdoğan, Hakkari için Meclis'e geldi

GÜNDEM Haberleri

Ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan Hakkari'nin ilçe olmasına tepki göstermek ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Meclis'e geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen yasa tasarısıyla Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkarılacak. Bu karar büyük tartışmalara neden olurken Hakkarili sanatçı Yılmaz Erdoğan, Hakkari'nin ilçe yapılmasına tepki göstermek ve Başbakan Yıldırım ile görüşmek üzere TBMM'ye geldi. Ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Erdoğan konuştu.

HAKKARİ İLÇE OLMASIN
Erdoğan "Görüceğiz ama Sayın Başbakanın söylediği ilçe olmanın Hakkari'nin aleyhine olmayacağı bir konuşmaydı. Bakalım göreceğiz. Orada duygusal travmayı çözecek halkla bir diyalog kurulması gerektiği yönünde görüşümüzü söyledik. Çünkü o çok kırıcı oluyor. Yöre insanı için iyi olacaksa yöre insanı da ikna edilmeli. Çölemerik zaten Hakkari'nin kullanımda olan bir ismi. Türkçeye Çölemerik diye çevrilmiş çok sonradan uydurulmuş bir isim sayılmaz bildiğimiz bir isimdi. İlçe olduktan sonra isim bir detay. İsimde önemli bir detay ama biz olmasın ricamıza devam ediyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...