Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2071 hakim ve savcının görev yeri değişti

/ Kaynak: AA
2071 hakim ve savcının görev yeri değişti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), bin 923 adli, 148 idari idari hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.

nbsp;Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), bin 923 adli, 148 idari idari hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Kararnamede ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran Savcı Bilal Bayraktar'ın Beykoz Cumhuriyet Savcılığı görevine getirilmesi dikkat çekti. nbsp;
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, bin 923 adli, 148 idari hakim ve savcının görev yerlerinin değiştirildiği duyuruldu. 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerini içeren açıklamada, kararnameye ilişkin tebligatların 14 Haziran 2013 tarihinden itibaren belirlenecek takvim çerçevesinde iki grup halinde gönderileceği kaydedildi. İlk grupta yer alanların 17 Haziran 2013 tarihinde, ikinci grupta yer alanların ise 4 Temmuz 2013 tarihinde görev yerlerinden ayrılmalarının sağlanacağı belirtilen açıklamada, "Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin 10 Mayıs 2013 tarihine kadar dilekçelerini Kurulumuza göndermeleri gerekmektedir" ifadesi yer aldı.
HSYK'nın atama kararnamesinde dikkat çeken önemli ayrıntı ise, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran Savcı Bilal Bayraktar oldu. Bilal Bayraktar, yeni son kararname ile Beykoz Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...