DHKP/C'li kadın tatilde yakalandı

Düzenleyen:
DHKP/C'li kadın tatilde yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yapan DHKP/C üyesi bir kadın, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Geçtiğimiz Pazar günü, Akyarlar Mahallesindeki bir otele annesi, kız kardeşi ve çocuğu ile tatil yapmak için Ankara’dan uçakla Bodrum’a gelen Başak Çağlar A. (40) jandarma ekipleri tarafından takibe alındı. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi tarafından patlayıcı, bomba, molotofkokteyli patlatmak veya bırakmak suçundan aranan Başak Çağlar A., bugün sabah saatlerinde kaldığı otelde kıskıvrak yakalandı. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığında ifadesi alınan zanlının, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi 1. sınıfında 2 aylık öğrenci iken okulda çıkan öğrenci olaylarına karıştığını daha sonra yakalandığını belirtildi. Başak Çağlar A.’nın ifadesinde, "DHKP/C örgüt üyeliğinden ve molotof atmak suçundan yargılanarak 14 yıl ceza aldım. 1995 - 2003 yılları arasında 8 yıl süre ile cezaevinde yattım. Af ve infaz yasa değişiklikleri nedeniyle 2003 yılında tahliye oldum. Örgüt ile iki aylık öğrencilik dönemi dışında hiç irtibatım olmadı. Cezaevinde yattığım dönem içerisinde bile örgüt mensuplarının bulunduğu koğuşta kalmayı kabul etmeyerek diğer koğuşlarda kaldığım” dediği öğrenildi.

Başak Çağlar A. çıkarıldığı Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca geri kalan cezasını yatmak üzere tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...