Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yıldırım: Türk demokrasisi bu süreçten güçlenerek çıkacaktır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yıldırım: Türk demokrasisi bu süreçten güçlenerek çıkacaktır

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimi hakkında bilgi verdiği Muttonen'e, Türk demokrasisinin bu süreçten hukuk devleti ilkesi çerçevesinde daha da güçlenerek çıkacağını vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye'yi ziyaret eden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanı Christine Muttonen'e, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimiyle ilgili, "Türk demokrasisinin bu süreçten hukuk devleti ilkesi çerçevesinde daha da güçlenerek çıkacağını vurguladığı" öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, bugün Çankaya Köşkü'ndeki kabulde, 1-5 Temmuz 2016 tarihlerinde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen AGİTPA 25. Yıllık Oturumu'nda başkanlığa seçilen Muttonen'i tebrik ederek, görev süresince Türkiye ile yakından temas ve işbirliği içinde olacağına yönelik inancını dile getirdi.

FETÖ'nün yönlendirmesiyle vuku bulan, millet, hükümet ve devletin el birliğiyle bastırılan menfur darbe girişiminin ardından yayınladığı kınama ve destek açıklaması için Muttonen'e teşekkür eden Yıldırım, AGİTPA heyetinin Türkiye ziyaretini de bir dayanışma göstergesi olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Darbe teşebbüsü ve ardından alınan önlemler bağlamında AGİTPA'yı düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade eden Yıldırım'ın, "Türk demokrasisinin bu süreçten hukuk devleti ilkesi çerçevesinde daha da güçlenerek çıkacağını da vurguladığı" öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...