Arap Birliği ve BM'ye çağrı: Maliki'yi devirin!

/ Kaynak: AA
Arap Birliği ve BM'ye çağrı: Maliki'yi devirin!

DÜNYA Haberleri  / AA

IRAK'TAyaşanan şiddet olaylarından Başbakan Nuri el-Maliki'yi sorumlu tutan Irak Müslüman Alimler Birliği, Arap ülkelerine ve BM'ye,"Maliki'nin devrilmesi için acil müdahale edin" açıklamasını yaptı.

Irak Müslüman Alimler Birliği, ülkenin farklı kentlerinde, özellikle Şiilerin çoğunlukta olduğu bölgelerdeki şiddet olaylarından Başbakan Nuri el-Maliki'yi sorumlu tuttu. Birliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, patlamaların, Maliki karşıtı göstericileri hedef alan saldırıların başlangıcı olduğu belirtilirken, saldırılar, "Sünni ve Şiileri kışkırtmak için oynanan çirkin bir oyun" diye nitelendi. Hükümetin suçlandığı açıklamada, İslam ümmetine Maliki'nin işlediği suçlara karşı suskunluğun bozulması yönünde çağrı yapıldı. Arap ülkelerine ve Birleşmiş Milletler'e (BM), Maliki'nin devrilmesi için acil müdahale çağrısında bulunulan açıklamada, dini otoritelerin de harekete geçmesi talep edildi. Irak'ın Mahmudiye, El-Medein, Kerbela, El-İmara ve Divaniye kentlerinde önceki gece meydana gelen şiddet olaylarında 23 kişi hayatını kaybetmiş, 84 kişi yaralanmıştı. Bu arada dün polislere ait kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısında 2 polis ve intihar eylemcisi öldü, 5 kişi de yaralandı. Saldırının, Selahaddin şehrine bağlı Süleymanbeg kasabasında kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlendiği kaydedildi. Bu arada Kerkükün dış kesimlerinde devriye gezen polislere saldırı düzenlendi. Saldırıda nbsp; 2 polis yaralandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...