Afyon'a dev yatırım

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Afyon'a dev yatırım

Ekonomi Haberleri  / İHA

Afyonkarahisar'da 50 milyon euroya mal olacak ve tamamlandığı zaman yılda 120 bin tonun üzerinde dondurulmuş patates üretimi yapılacak olan tesisin temeli, bugün düzenlenen törenle atıldı.

Atakey Patates Gıda Üretim A.Ş tarafından Afyonkarahisar-Ankara Karayolu üzerinde 75 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak fabrikanın temeli, bugün protokol üyelerinin katıldığı törenle atıldı. Törene Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Atakey Patates Gıda Üretim A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu ve iş adamları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Atakey Patates Gıda Üretim A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, kuracakları fabrika ile öncelikli olarak patates üretiminde Türkiye'de önemli bir yere sahip olan ve 10 binlerce patates üreticinin bulunduğu Afyonkarahisar'ın var olan potansiyelini daha fazla arttıracağını söyledi. Tesiste yıllık yaklaşık 200 bin ton patates kullanılarak üretimi yapılacak olan 120 bin tonun üzerinde dondurulmuş patatesin iç pazarda olduğu gibi bölge ülkelere de ithal edileceğini anlatan Kurdoğlu, ekonomiye önemli oranda katma değer sağlanacağını vurguladı. Kurdoğlu, ayrıca Afyonkarahisar'da yıllık 350 bin tonluk patates üretimi gerçekleştiren üreticilere de fabrika olarak sertifikalı ekim yaptırmayı, tohum, hasat ve ilaç desteği vermeyi hedeflediklerini kaydetti.
Törende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, kentte her yıl üretimi yapılan patatesin plansız bir şekilde üretildiğini ve bundan dolayı hasat zamanında ciddi pazar sıkıntıları yaşandığının altını çizdi. Kurulacak tesisle bu sorunun önemli oranda ortadan kalkmasının hedeflendiğini dile getiren Başkan Çoban, "Bu tesis üreticiler için ciddi bir şanstır. Bu tesis sayesinde 200 bin tona patates işleneceğinden artık üreticiler pazar sorunu yaşamayacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından patatesçilerin pazar sorununu azaltacak olan tesisin temeli protokol üyeleri ve firma sahipleri tarafından atıldı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...