Joe Biden'a Sırbistan'da protesto

Joe Biden'a Sırbistan'da protesto

DÜNYA Haberleri

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'le temaslarda bulunduğu başkent Belgrad'ta Sırp Radikal Partisi tarafından protesto edildi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden eşi ile birlikte Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a ziyarette bulundu. Belgrad Havalimanı'nda, Joe Biden, eşi ve beraberindeki heyeti Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ve Sırbistan'ın üst düzey yetkilileri askeri törenle karşıladılar. Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Başbakan Aleksandar Vuçiç, şeref kıtasını selamladı. Havalimanındaki karşılama töreninin ardından Joe Biden ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Sırbistan Başbakanlık Sarayı'na hareket ettiler. 

Başbakanlık Sarayı'nda Başbakan Vucic ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Biden, birlik ve barış içindeki Batı Balkanlar'ın tüm Avrupa için son derece önemli olduğunu belirterek, bu birlik ve barış ortamı hususunda Sırbistan'ın önemine işaret etti. Biden, Sırbistan'ın tüm bölge için ekonomik ve siyasi anlamda önemli bir temel taşı olduğunu belirterek, "Sırbistan'ın liderliği, Avrupa'nın bu kesimi için önemli" diye konuştu. 

Biden, 1999'da gerçekleşen NATO operasyonlarında hayatını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı diledi. Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ise, bölge barışı ve istikrarının korunmasında ABD'nin desteğinin son derece önemli olduğunu belirterek, bölgede istikrar ve barış olmadan ekonomik kalkınmadan ve vatandaşlara daha iyi bir yaşam sunulmasından da söz edilemeyeceğini kaydetti.

Başkan Alekasandar Vuçiç ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ortak basın toplantısı sırasında, Rusya yanlısı ve Batı karşıtı politikalarıyla bilinen Sırp Radikal Partisi (SRS) bir grup, Başbakanlık Sarayı önünde Joe Biden'ı protesto etti. Üzerinde ABD Başkan Adayı Donald Trump'un fotoğrafının ve "Trump'a oy verin" yazısının bulunduğu tişörtler giyen parti üyelerine hitaben konuşan Sırbistan Radikal Partisi Başkanı Voyislav Şeşel, Biden'in geçmişte Sırbistan aleyhine yaptığı açıklamaları hatırlattı ve Biden'ı Sırbistan'da, özellikle Belgrad'ta görmek istemediklerini ifade etti.

Joe Biden bu akşam Sırbistan ziyaretini tamamlayarak Kosova'ya geçecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...