Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

17 Ağustos'ta hayatını kaybedenler anıldı

17 Ağustos'ta hayatını kaybedenler anıldı

YAŞAM Haberleri

Depremde Gölcük'te hayatını kaybedenler için 17 sene önce felaketin meydana geldiği saat olan 03.02'de anma etkinliği gerçekleştirildi

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, 17 Ağustos 1999'da yaşanan depremin merkez üssü olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde saat 03.02'de saygı duruşuyla anıldı.
Kavaklı sahilindeki Deprem Anıtı önünde Marmara Depremi'nin 17. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde Kur'an-ı Kerim okundu, felaketin yaşandığı saat olan 03.02'de saygı duruşunda bulunuldu.
Yaşamını yitirenler anısına anıta çelenk bırakıldı, denize karanfiller atıldı ve dua edildi.
Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, 17 Ağustos 1999 tarihinin Türkiye için bir milat olduğunu söyledi.
Türkiye'nin deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Yazıcı, depremle ilgili yapılan her törende geçmişin muhasebesini yaptıklarını bildirdi.
Yazıcı, depremle yaşamayı öğrenmek gerektiğini dile getirerek, yapı stokları ve planlamaları bu bilinçle yapmanın hem devletin hem de toplumun görevi olduğunu anlattı.
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de 17 yıl önceki depremden gerekli dersleri alarak geleceği şekillendirmenin gayreti içinde olduklarını vurguladı.
- "Bugün ve bu saat, bizim için sözün bittiği yer"
Depremde kaybettiği oğlunun mezarını 3,5 yıl süren araştırmalarının ardından mezarını kimsesizler mezarlığında bulan Emine Cebeci ise felaketin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen acısının hala taze olduğunu belirtti.
İnsanın evlat acısı yaşamasının zor bir durum olduğunu kaydeden Cebeci, şöyle konuştu:
"Evlat kolay yetişmiyor. Böyle bir durumda zaman ilaç olmuyor, zaman özlemini çoğaltıyor. Tek şey istiyorum; depremle ilgili gerekli tedbirler alınmalı. Diğer insanların, bizlerin yaşadığı acıları yaşamamasını istiyoruz. Bugün ve bu saat, bizim için sözün bittiği yer. 17 yıl önce oğlumla beraberdim ama şu anda değilim."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...