'Festival ve konserler çok sıkı denetlenmeli'

Düzenleyen:
'Festival ve konserler çok sıkı denetlenmeli'

YAŞAM Haberleri

Uyuşturucu satıcılarının festival ve konser gibi etkinlikleri hedef aldığını belirten Mücahit Öztürk, gençlerin zarar görmemesi için sıkı tedbirler alınmasını istedi.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, İstanbul’da düzenlenen Life in Color festivalinde 2 gencin uyuşturucu ve alkolden öldüğünü hatırlatarak, festival ve konser gibi etkinliklerin uyuşturucu satıcılarının hedefinde olduğunu belirtti. Gençlerin, bağımlılıklardan uzak durmasını sağlayacak sosyal ve kültürel aktivitelerde yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, “Ancak bu tür etkinliklerde denetimler çok zayıf. Uyuşturucu satıcılarının hedefinde olan festival ve konser gibi organizasyonlarda gençlere ulaşmak çok kolay. Yeni düzenlemelerle yasaklar getirilmesine rağmen festival ve konser gibi etkinliklerde alkol kullanılırken, uyuşturucu satıcıları da içeriye rahatça girip gençlere ulaşabiliyor. Yetkilileri ve festival düzenleyicilerini daha dikkatli olmaya davet ediyor, kontrollerin, denetimlerin daha da sıkılaştırılmasını gerektiğini önemle vurguluyoruz” dedi. Öztürk, alkol ve uyuşturucu bağımlılığının önüne geçmek için ailelere de büyük görev düştüğünü, aile içerisinde verilen ilk ve doğru bilginin, çocuğun bağımlı bir maddeye yönelme riskini yüzde 50 azalttığını bildirdi. Ailelere, çocuklara ilgi gösterme konusunda özenli olmaları gerektiği uyarısında bulunan Öztürk, duygu durumlarını kontrol edemeyen, anne-babadan doğru ilgi ve bilgiyi alamayan çocukların uyuşturucuya yönelebildiklerini dile getirdi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...