'Para için gelmedim'

Düzenleyen:
'Para için gelmedim'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’nin yeni hocası “Önceliğim maddiyat olsaydı Çin’e giderdim” dedi ve ekledi “Transferde süre azalıyor ama önce takımı görmeliyim”.

M. Emin ULUÇ

Fenerbahçe’nin yeni hocası Dick Advocaat, Hollanda basınına çarpıcı açıklamalar yaptı. Sarı-lacivertliler kendisiyle ilk olarak Cuma günü temasa geçtiğini belirten Advocaat, “Önce reddettim ancak sonra kabul ettim” dedi. Fenerbahçe’ye para için gelmediğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Önceliğim maddiyat olsaydı Çin’e giderdim” derken, “Bana son derece iyi bir teklifle geldiler. Tabii bu arada kararınızı hemen vermeniz gerekiyor ama bu işler kolay değil. İlk başta 'hayır' dedim. Ancak tekrar geldiklerinde kabul ettim” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe’ye methiyeler düzen 68 yaşındaki hoca, “Fenerbahçe gerçekten büyük bir Avrupa kulübü. Türkiye’de şampiyonluğa oynamak, bu yaşta bile keyifli bir şeyler demektir” diye konuştu.  

Birbirimizi sevindireceğiz

Çin’den de teklif aldığını vurgulayan Advocaat, “Ben futbolu, rekabeti, dolu statları ve derbileri seçtim. Önceliğim para olsa Çin’e giderdim” dedi. Robin van Persie için “Hâlâ gollerini sıralayan bir adam olduğuna eminim. Birbirimizi sevindireceğimizi umut ediyorum” yorumunu yapan kurt hoca, transferle ilgili olarak ise, “Transfer dönemi bitiyor. Acele etmeliyiz. Tabii önce takımı görmeli ve ne kadar güçlü olduğumuzu anlamalıyım” açıklamasında bulundu. Advocaat’ın yardımcısı Cor Pot ise "Dick bana yeni bir kulübe katılacağını, benim de onunla olup olmayacağımı sordu. Ben de evet dedim. Hangi takım olduğunu bile sormadım. O sadece bir takım çalıştırmaya gitmiyor. Güzel şeyler olacak" diyerek Fenerbahçe camiasına umut verdi.

Bugün imzalıyor

Fenerbahçe'nin yeni teknik patronu Dick Advocaat bugün imzayı atacak ve resmen görevine başlayacak. İmza töreni 14:30’da Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Öte yandan dün Samandıra'yı gezen ve tesisleri çok beğenen Hollandalı çalıştırıcı, "F.Bahçe en iyi imkanlara sahip. En kısa zamanda kulübün bütün tesislerini gezeceğim" dedi. 

Kuyt'tan tam mesai

Fenerbahçe’den ayrılırken “Bu asla bir veda değil” ifadesini kullanan Dirk Kuyt, sarı-lacivertli camiaya geri dönmek için yoğun bir mesai yapıyor. Robin van Persie ve Van der Wiel’in transferlerinde etkili olan Mr.Duracell, Dick Advocaat konusundaki çabalarıyla da sarı-lacivertlilerin teknik direktör krizini aşmasında önemli rol oynadı. Başkan Aziz Yıldırım’la sıcak ilişkilerin koruyan 36 yaşındaki golcünün, kramponlarını astıktan sonra Fenerbahçe’ye Sportif Direktör olarak dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kariyerini Feyenoord’da sürdüren Kuyt’ın gelecek sezon Fenerbahçe’ye geri dönmesi bekleniyor.

Pereira’yı beklememişler

Fenerbahçe Yönetimi istifaya davet ettikleri Vitor Pereira’dan beklenen cevap gelmeyince Dick Advocaat’la temasa geçmiş. Sarı-lacivertliler, Pereira henüz ülkesine kaçmadan önce Hollandalı ile anlaşmış.

Fırtına gibi başladı

Fenerbahçe’nin yeni hocası Advocaat ilk iş olarak Fatih Yıldız ve Zeki Göle’den detaylı bir rapor aldı. Hollandalı daha sonra Melikşat Sezgin’in hazırladığı Grasshoppers raporunu inceledi ve takımın bu sezon oynadığı maçların kasetlerini izledi.

Takım için savaşacağız

Advocaat, takımla yaptığı ilk toplantıda birlik çağrısı yaptı. “Burada bir ekip olacağız” vurgusunda bulunan tecrübeli hoca, “Toplu ve topsuz alanda takım oyunu oynayacağız. Herkes yanındaki arkadaşı için savaşacak” talimatı verdi.

Stoch kararı yeni hocanın

Yönetimin 5 milyon avro civarında bir bedele Dubai’ye satmayı düşündüğü Miroslav Stoch konusunda karar yeni teknik direktör Dirk Advocaat’a bırakıldı… Hollandalı teknik adam, kadrodaki isimlerin son durumunu görmek istediğini yönetime bildirdi… Bu nedenle de Stoch olayı beklemede…

Van Persie 10 numara

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, bu sezon 10 numaralı formayı giyecek. Vatandaşı Advocaat'ın takımın başına gelmesiyle büyük sevinç yaşayan RvP instagram hesabından Türkçe ve İngilizce olarak, "Formamı 10 numara olarak değiştirmeye karar verdim. Birçok büyük oyuncunun sırtında taşıdığı 10 numaralı formayı giyecek olmak büyük bir onur" ifadelerini kullandı. 

Yıldızların pasını silse yeter

Vitor Pereira’nın istifası için sosyal medyada kampanya yapan ve hashtag (#) açan taraftar yeni teknik adam Dirk Advocaat konusunda genel anlamda umutlu… İşte dikkat çeken taraftar yorumları:
∂ Ne yapar bilmem ama yeni bir hava gitereceği kesin.
∂ Sönmüş yıldızların pasını silse bile yeterlidir.
∂ Hollandabahçe’yi güzelleştirsin, futboluyla keyif versin.
∂ Pereira için maça gitmeyecektim kararımı değiştirdim.
∂ Emekliliği düşünürken istekli dönmesi umut verici.
∂ Fenerbahçe’nin vizyonunu değiştireceğini düşünüyorum.
∂ İlk maçları taraftar desteği anlamında önemli.
∂ Taraftar rüzgarını arkasına alırsa yürür gider.
∂ Yaşı bana Aragones’i hatırlattı, sonu benzemez inşallah!

Sponsor belli oldu

Fenerbahçe’nin SporToto Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda oynayacağı maçlarda forma göğüs sponsoru belli oldu: Nesine.com. Avrupa’daki göğüs reklamı da Borajet olan sarı-lacivertlilerin sponsor törenine kaptan Volkan Demirel ile  Van Persie ve Van der Wiel de katıldı. Hollandalı isimlerin neşeli tavırları yeni hoca Dick Advocaat'ın gelmesine bağlandı.

Kjaer'e vize yok

Fenerbahçe forması altında sergilediği performansla dünya devlerinin transfer listesine giren Simon Kjaer’in son talibi Arsenal oldu. İngiliz devinin Fransız menajeri Arsene Wenger, Mertesacker ve Gabriel’in sakatlığı nedeniyle hazırladığı listenin başına Kjaer’i yazdı. Ancak Fenerbahçe,  Danimarkalı savunmacıyı kesinlikle satmayı düşünmüyor. Bu arada sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Kjaer, dün takıma katıldı. Tecrübeli oyuncunun şans verilmesi halinde Grasshoppers maçında forma giyebileceği öğrenildi.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...