Rio'da 3'üncü madalyamızı Cenk İldem getirdi

Düzenleyen:
Rio'da 3'üncü madalyamızı Cenk İldem getirdi

SPOR Haberleri

Sporcumuz Rumen Alin Ciurariu'yu akıllı bir güreşten sonra yenerek olimpiyat üçüncüsü oldu

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 98 kilo güreş müsabakalarında Cenk İldem bronz madalya alarak ülkemizi sevindirdi. Halterde Daniyar İsmayilov ve güreşte Rıza Kayaalp'le gelen iki gümüşten sonra Rio'daki 3. madalyamızı Cenk getirdi. İlk turu müsabaka yapmadan geçen Cenk İldem, ikinci turda Hindistan'dan Hardeep Hardeep'i 3-1 mağlup etti. Çeyrek finalde Rus Islam Magomedov'a aynı skorla üstünlük sağlayan milli güreşçimiz yarı finalde Ermeni Artur Aleksanyan'ın karşısına çıktı.

Güçlü rakibi karşısında etkili olamayan Cenk karşılaşmayı 9-0'lık teknik üstünlükle kaybetti ve Rumen Alin Alexuc Ciurariu'yla bronz maçına çıkma hakkı kazandı. Kritik mücadeledenin ilk devresinde daha önce de karşılaştığı ve mağlup ettiği Ciurariu'yu verdiği ihtarlarla demoralize eden Cenk skoru 4-0'a getirdi. Kalan sürede rakibini akıllıca oyalayan sporcumuz karşılaşmayı kazanarak büyük sevinç yaşattı. Cenk güreş sonunda minderde sevincinden ters parende atarken başta antrenör Salih Bora olmak üzere kafiledeki sporcuların tebriklerini kabul etti. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...