Güneş Ormanı ateşe verdi

Düzenleyen:
Güneş Ormanı ateşe verdi

SPOR Haberleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Şampiyon olmuş bir takımdan 4 oyuncu gitmez, gitmemeli. Bunda benim de hatam var, yönetimin de...” dedi ve ekledi “Geçen sezondan bu yana transfer istiyoruz ama hiçbir şey değişmiyor. Türkiye’de herkes kendi kafasındaki planları yapıyor”.

Sustu, sustu, konuştu… Hem de öyle böyle değil… Tarzıyla, tespitleriyle, sözleriyle, eylemleriyle ve fikirleriyle Türk futbolunun farklı değeri olan Şenol Güneş, şampiyon apoletiyle yeni sezonu Lig TV’ye değerlendirdi, transfer süreçlerini, yönetimin anlayışını ve daha birçok konuyu dile getirdi… Ses getirecek Şenol Hoca’nın konuşmalarından özetler;
TRANSFER İSTEDİK YAPILMIYOR…
“Şu an 5-6 oyuncu lazım. En az 3 isim. Sol bek, stoper, forvet lazım. Bunları yönetimle de konuştuk, sizlerle de konuştuk. Hiçbir şey değişmiyor. Türkiye’de herkes kendi kafasındaki planları yapıyor. Ceza alan takım transfer yapıyor, şampiyon takım transfer yapamıyor. Bunu ben anlamam kafam basmaz. Gidenlerin hiçbirine izin vermezdim. Sosa ile ilgili benim söyleyebileceğim bir şey yok. Bunlar benim bilmediğim konular.”
PATRON BİLİR!
“Biz kulübü değil takımı yönetiyoruz. Patron var genel müdür var, genel hesaba bakılır son kararı patron verir. Defansımızda sıkıntı vardı hala var. Galatasaray’ın 4 tane stoperi vardı, yine stoper aldı. Forvet alınmadığı müddetçe bu takımın oyuncuları bu baskının altında ezilecekler. Gomez’den sonra psikolojik boşluk olabilir. Yine öyle birinin bulunması lazım. Süper Kupa’da Cenk oynadı. Cenk yetenekleri itibarıyla daha iyi işler yapabilirdi ama eleştiri geldi. Haksızlık yapılıyor, Cenk o pozisyonları gol yapabilecek kapasitede.”
4 OYUNCU GİTMEZ
“Şampiyon bir takımdan 4 oyuncu gitmez gitmemeli. Bunda benim de hatam var, yönetimin de hatası var. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız, gitmeleri mantıklı değil. O zaman ilk ben giderim. Para durumları var saygı duyuyorum ama çok mutlu olmamız gerekirken çok mutsuzluğa gidiyoruz, anlamıyorum.”
FABRİCİO KONUSU…
Üç kalecimiz var. Üçü de iyi. ‘Fabri sakattı neden alındı?’ diyen adam bugün ‘neden Fabri kadroya alınmadı?’ diyor. Bu adam Beşiktaşlı falan değil. Onu kötülerken şimdi onun üzerinden laf ediyor.”
KASITLI HABERLER
“Kamuoyundaki yorum ve haberler çok çirkin. Kavga ve tartışma isteniyor. Hoca şunu istedi; şunu kovdu, oyuncu şu yüzden gitti gibi sözlerle kavga ortamı hazırlanıyor. Ben teknik direktörüm, fikirlerimi yönetime söylerim daha ötesi yok.”
 İŞİNE GELDİĞİ GİBİ…
“Bazı futbolcular Türkiye’de yaşanan olayları kullanıyor. Gitmek isteyene hak veririm ama işine geldiği gibi kullanıma karşıyım. Bosman kuralları futbolu bozdu. Oyuncu hakları değiştirilmeli, kulüpler biraz daha düşünmeli. Oyuncu geliyor ‘ben oynamıyorum’ kamuoyu da gitsin diyor. Ben hoca olarak ne yapacağım? Ben seni iyi çalıştırıyorum gidiyorsun, ben seni kötü çalıştırıyorum takıma zarar veriyorsun. Böyle bir mantık olur mu? Gitmek istiyorsan yine gidersin. Sen iyiysen değerin kaybolmaz. Kariyerinde Şampiyonlar Ligi yoksa her oyuncunun isteği orayı görmek olmalı.”
PEKTEMEK GİDERSE İYİ OLUR…
“Galatasaray maçında oynamayan birçok isim vardı. Ben santrfor istiyorum ama bunu Cenk’e güvenmiyorum diye değil. Mustafa oynamıyor, kulüp bulursa gitmesinde yarar var. Tolgay da oynamadı ama şimdi oynuyor. Kerim oynar, oynamaz bilmiyorum. Oyuncu da hazır olacak... Fazla hakemin katkısı yok… Kaledeki hakemlerin zararı oldu, gördüler görmemezlikten geldiler. Başarılı ve işini yapmaya odaklanan hakem olduğunda sıkıntı yaşanmaz. Galatasaray maçında yediğimiz gol ofsayt, penaltımız verilmedi. Bu konuyu açmıyorum. Biz ‘hakem kötü niyetli değildi’ hissini yaşamak istiyoruz.”
TAKDİR EDİLMELİYİZ
“Hedefimiz ligde şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi’nde gruplardan çıkmak. Öyle bir oynamalıyız ki rakipler de bizi takdir etmeli. Eğer oynamıyorsak biz alkışlayacağız, gücümüz yetmiyorsa ne yapalım? Kupayı kaybettik üzüldüm ama oyuncularım neyin ne olacağını gördü. Biz çıkacağız ve güzel futbolla kazanmak için oynayacağız.”
RAKİBE CİDDİ BAK YOKSA BIRAK…
Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız takımla Alanyaspor arasındaki bir fark yok. Bu işin en iyisi kimse, Barcelona, Bayern Münih öyle olmalıyız. Bu işi yapamıyorsan git başka bir iş yap. İşi ciddi olarak aldığınız zaman, Alanyaspor karşılaşmasının Fenerbahçe, Galatasaray, Bursa maçından farkı yok." 
ZARARLI OLAN TARAFTAR…
“İspanya’da Sevilla maçına herkes ailecek gelmiş, şimdi Barcelona'ya gidecekler. Bizde neden olmasın? Bizde Urfa'da Trabzonspor-Fenerbahçe maçında oldu. Herkes beraberdi. En son finalde yaşananlar bize yakışıyor mu? Bakana, TFF'ye, futbolcuya hakaret aslında kendine hakaret. TFF bunları araştırıp çok katı kurallar koymalı. Bu işte temele inilmeli. Oyuncular da neredeyse idmana gelmeyeyim ama para alayım moduna geldi. Taraftar neden maça geliyor? Bu incelenmeli. Takımlara 100 bin ceza veriliyor, bazı takımlar maçlarında 100 bin hasılat elde edemiyor. O takım için taraftar gelmese daha iyi.” 
OYUNUMUZ ŞAŞIRTMALI…
“Genel oturttuğumuz bir oyun yapısı var. Hücum zenginliği açısından göze hoş gelmesini istiyorum. Şaşırtmalı olsun istiyorum. İzleyen sıkılmamalı. Rakibi beklediği yerden değil başka bir yerden vurmalısın. Futbol artık tek düze oldu. Çok fazla kolay maç görmüyorsunuz. Herkes birbirini tanıyor.” 
EREN VE SERDAR OLAYI…
“Eren Derdiyok'u alma durumu vardı, soruldu ama olmadı. Eren ilk tercihim değildi ama olmadı. Serdar Aziz'e de teklif yapıldı ama bu iki oyuncuyu Galatasaray aldı. Hayırlı olsun. Biz de başkasını alırız. Transfer olmadı diye çaresiz değiliz.”
ŞAMPİYONLUK YARIŞI…
“Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzon, Konya, Bursa zirvede olabilir. Başakşehir hava olarak bu havaya giremiyor. Konya son yıllarda futbol şehri oldu. Oyun olarak da geçen sezon iyiydiler."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...