7 ayda 58 derede temizlik ve bakım çalışması yapıldı

Düzenleyen:
7 ayda 58 derede temizlik ve bakım çalışması yapıldı

YAŞAM Haberleri

Yapımı sona eren Selimpaşa, Büyükçekmece, Çanta, Tuzla, Ataköy ve Ambarlı tesislerinin hizmete girmesiyle, İstanbul’daki atık suların yüzde 99’u arıtılacak.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), görev ve sorumluluk alanında yer alan derelerdeki bakım ve temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. İSKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, periyodik olarak her yıl gerçekleştirilen dere temizlik çalışmalarında binlerce metreküp teressübat çıkarıldı. İstanbul’daki derelerin akışkanlığını sağlamak ve dere yatağı ile koyda biriken malzemenin havaların ısınmasıyla birlikte kokarak çevreye rahatsızlık vermesini önlemek için temizlik çalışması yapan İSKİ ekipleri, çıkarılan malzemeleri depolama alanlarına naklediyor. Ekipler, 2016’nın ilk 7 ayında Avrupa yakasında, 58 derede 68 bin 644 metrede dere temizliği yaptı. Avrupa yakasında en fazla teressübat çıkarılan dere havzalarının başında, Silivri, Çatalca ve Eyüp geldi. İSKİ, Anadolu yakasında ise 28 dereyi temizledi. Öte yandan atık su arıtma tesislerinde son dönemlerde ileri teknolojiyi benimseyen İSKİ, Ataköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesini de arttırıyor.
Yapımı sona eren ve son teknolojilerin kullanıldığı Selimpaşa, Büyükçekmece, Çanta ve Tuzla, Ataköy, Ambarlı atık su tesislerinin hizmete girmesiyle İstanbul’daki atık suların yüzde 99’u arıtılacak. Haziran ayında yapımına başlanan ve 2018’de bitirilmesi öngörülen tesis 240 bin metreküp kapasiteye sahip ve 1 milyon 100 bin kişiye hizmet edecek şekilde tasarlandı. Tesis, Bakırköy, Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinin tamamıyla Başakşehir, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerinin bir bölümünün atık sularını biyolojik olarak arıtacak ve çevreye zarar vermeden uzaklaştıracak. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...