Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İncirlik’teki nükleer bombalar korkutuyor

Düzenleyen:
İncirlik’teki nükleer bombalar korkutuyor

DÜNYA Haberleri

Türkiye’deki başarısız darbe girişiminin tartışmaları ABD’de devam ediyor. İncirlik askerî üssünde bulunan nükleer silahların varlığı ve güvenliği ABD Kongresi’nin ilk defa gündemine getirildi.

İncirlik askerî üssünde yaklaşık 50 adet bulunan B61 nükleer silahları ABD Kongre Araştırma Servisi’nde tartışıldı. ABD Kongresi’ne silahların güvenliği, kapasitesi ve detayları ile ilgili bilgiler verildi. Hazırlanan rapora göre, İncirlik’teki nükleer silahlar Soğuk Savaş Dönemi’nden bu yana yer altında saklanıyor. ABD merkezli düşünce kuruluşu Stimson Center ise, İncirlik Üssü’nde bulunan nükleer silahların teröristlerin eline geçebileceğini iddia etti. Raporda, “Türkiye’deki bu silahların bir an önce ihraç edilmesi gerekiyor” dedi. Aynı şekilde Foreign Policy dergisi de, nükleer silahların teröristlerin eline geçmesinin felaket olacağını yazdı. Bunlara karşılık ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, hiçbir tehlikenin olmadığı konusunda hemfikir... California merkezli Hoover Enstitüsü’nden Kori Schake, “Nükleer silahların kullanım şifresi sadece ABD’de. Yani bu silahları ele geçirseler bile kullanamazlar” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...