'Yaptığımız girişimler anayasa çerçevesinde'

Düzenleyen:
'Yaptığımız girişimler anayasa çerçevesinde'

POLİTİKA Haberleri

“Bugüne kadar anayasa ve yasalar dışında atılmış adım yoktur. Darbe gecesi yaşananları eleştirenlerin amacı Türkiye’nin yaşadığı tehlikenin büyüklüğünü gözlerden kaçırmaya yöneliktir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki 70 baro başkanını Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Bugüne kadar anayasa ve yasalar dışında adım atılmadığının altını çizen Erdoğan, “Darbe gecesi yaşananları eleştirenlerin amacı Türkiye’nin yaşadığı tehlikenin büyüklüğünü gözlerden kaçırmaya yöneliktir” dedi.  Göçmen sorunu ile ilgili Avrupa’yı eleştiren Erdoğan, göçmen meselesinin Avrupa’yı titrettiğinin altını çizdi. Uluslararası af örgütünün açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, Türkiye’de idamın tartışılmasını eleştiren Avrupa ülkelerine tepki gösterdi, bunun karanını TBMM’nin vereceğini kaydetti.  Türkiye Barolar Birliği’nin 15 Temmuz darbe girişimi karşısında demokrasi ve hukukun üstünlüğünün yanında yer aldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Baro başkanlarımız şundan emin olsun, Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir. Ülkemize savaş açanlara karşı mücadele hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. Darbe gecesi yaşananları eleştirenlerin amacı Türkiye’nin yaşadığı tehlikenin büyüklüğünü gözlerden kaçırmaya yöneliktir. O gece bir millet ayağa kalkmıştır. Vücudunu kurşunlara, bombalara siper etmiştir. 15 yaşından 75 yaşına kadar, kadını ile erkeği ile siper etmiştir. Dünyada da bunun benzeri pek yoktur” diye konuştu.

İdam tartışmasının yapılmasını Avrupa’nın kabullenemediğini söyleyen Erdoğan “15 Temmuz darbe girişiminden sonra böyle bir meselenin tartışılmasından daha tabi ne olabilir. Bu konuda karar verecek olan TBMM’dir. Bırakın FETÖ’nün darbe girişimini, bizdeki birkaç aylık PKK-DAEŞ eylemleri Avrupa ülkesinde yaşansın idam cezasını da getirirler, kesintisiz OHAL ilanı verirler. Bizim sabrımız, dayanma gücümüz, tevekkülümüz onlarda yok. Darbe girişiminin üzerinden 1 ay geçti, neredeyse hiçbir batılı devlet adamı, başkan, devlet başkanı ülkemizi ziyaret etmedi” dedi.

"YARINLAR ÇOK DAHA GÜVENLİ"

Erdoğan “Ülkemizin geleceğine 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güvenli bakıyoruz. Suriye’de yaşanan krizin bir ürünü olan göçmen meselesi tüm Avrupa’yı titretiyor. 3 milyon burada, bu millet bakıyor. Bunlar 3-5 bin insana bakamıyor. Bu millet başka bir millet, bu milletin asilliği, asaleti buradan geliyor” dedi.

FEYZİOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: "SİZİ GÖRÜNCE RAHATLADIM"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu’nun konuşması özetle şöyle: “İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir. Bu çerçevede; Türkiye Barolar Birliği ve istisnasız 79 baro olarak 15 Temmuz gecesi henüz Ankara ve İstanbul’da çatışmalar devam ederken demokrasiden yana tavrımızı kamuoyuna ilan ettik. Sizin ve Başbakanımızın konuşmalarını televizyonda dinlediğimizde yüreğimiz ferahladı. Bu hainler başarılı olsaydı sadece demokrasinin geçici süre askıya alınmakla kalmayacağını, Türkiye’nin sonu gelmez bir iş savaşlar dizisine sürükleyeceklerdi. İlişkide olduğumuz meslek örgütlerine bu olayın iç yüzünü anlatan açıklamamızı gönderdik. Uluslararası kamuoyuna FETÖ’yü anlatma görevimiz var. Bu konuda bir çalışma grubu oluşturulursa Türkiye’de yaşananları dünyaya anlatmaya en ön sırada biz talibiz.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...