Teğmenlik rütbelerini Gülen’e taktırmışlar

Düzenleyen:
Teğmenlik rütbelerini Gülen’e taktırmışlar

GÜNDEM Haberleri

Cumuhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürmeye kalkanFETÖ’cü general, darbe girişiminden 2 ay önce ABD’ye gitmiş. Ele geçirilen şifreli notlarında da önemli ayrıntılar var.

Ebru Karatosun  ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele düzenlenen saldırıyı koordine eden tutuklu eski Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in Kara Havacılık Okulu’nda yapılan odasında el yazısı notlar ve uçak bileti çıktı. Darbecilerin hazırladığı listede MİT Müsteşarı olarak görülen Sönmezateş’in odasında delil niteliği taşıyan evraklara ve bilgisayar imajlarına el konuldu. Sönmezateş’in darbe girişimden 2 ay önce ABD’ye gittiğini gösteren uçak bileti ele geçirildi. 13 Mayıs’ta İstanbul aktarmalı Türk Hava Yolları’na ait uçakla Miami’ye gittiği görüldü. 

Teğmenlik rütbelerini Gülen’e taktırmışlar

Eski Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in Kara Havacılık Okulu’nda yapılan odasında ele geçirilen notlar dikkat çekti. Sönmezateş, ilk etapta yapılacakları 7 maddede sıralamış.

DARBECİ GENERALLERİN İSİMLERİ ÇIKTI

Sönmezateş’e ait olduğu değerlendirilen el yazısıyla yazılmış notlar da bulundu. Notlarda, darbe girişiminde yer alan ve tutuklanan 22 generalin ismi çıktı. Havacı tümgenerallerden oluşan listede Hasan Hüseyin Demirarslan, Kubilay Selçuk, Cahit Bakır ve Hakan Evrim’in isimleri de var.

LİSTE HAZIRLAMIŞLAR

‘Önemli’ olarak kodlanan notlarda, ‘Etimesgut Asker Hastanesi Hava Sağlık Muayene Merkezi’ne branşa göre atanacak personel listesinin belirlendiği görüldü. “Ağustos atamalarında atanmasını beklediğimiz personel” şeklinde tutulan notta da 3 kişinin ismine dikkat çekildiği görüldü.

ÖRGÜTE AİT KODLAR

17-25 Aralık’tan sonra FETÖ ve üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin notların bulunması da dikkat çekti. Notlarda ayrıca, FETÖ’yle ilgili bilgilerin yer aldığı görüldü. 5 kategori başlığı altındaki notlarda “1. Grup: Tanıdık, (F.G. duymuş),  2. Grup: Sempatizan (iyi örgüt, yüzde 60), 3. Grup: Bağlı, 4. Grup: Güvenilir, 5. Grup: Sadık (Geri dönüşü yok ölüme gider. 1980 yerin yapılanması” yazdığı bildirildi.

SON 5 YILI İNCELEYELİM

Notlarda, GATA’yla ilgili ‘geçici sağlık kurullarının son 5 yılını inceleyelim. Yüzde 80-90 aynı doktorlar’ ibaresi yer aldı. Parantez içinde “Paralel Yapı 17 - 25 Aralık sonrası, beddua olayı sonrası tepkili” diye yazıldığı belirlendi. 89’da teğmenlik rütbelerinin Gülen’e taktırıldığı notu da dikkatlerden kaçmadı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...