Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adil Öksüz’e özel ekip

Düzenleyen:
Adil Öksüz’e özel ekip

GÜNDEM Haberleri

“Hava Kuvvetleri imamı” Öksüz’ün yakalanması için özel ekip kuruldu. Kırmızı bültenle aranmasına yönelik adımlar atıldı.

Darbenin planlayıcısı olduğu iddia edilen Öksüz, 16 Temmuz’da Akıncılar Üssü yakınlarında jandarma tarafından gözaltına alındı. 18 Temmuz’da ise, Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün tarafından ifadesi alınan Öksüz, tutuklama talebiyle sevk edildiği Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yılmaz’ın yaptığı itirazın Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından delil yetersizliği gerekçesiyle reddedilmesinin ardından serbest kaldı. “Hava kuvvetleri imamı” olduğunun ortaya çıkmasının ardından emniyet birimleri Öksüz’ün peşine düştü. Kendisine ait 34 SIR 49 plakalı aracın Sakarya’nın Akyazı ilçesinde kayınpederi Cevat Yıldırım’a ait evin garajında bulunmasının ardından Öksüz izini kaybettirmeyi başardı. Yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Terörle Mücadele (TEM), İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubelerinde görevli personelden oluşan özel ekip kuruldu. Türkiye’de “güvenli bir evde” bulunma olasılığı üzerinde durulan Öksüz’ün, 15 Temmuz öncesi irtibatlarını mercek altına alan ekip, gidebileceği her adresi tespit etmeye çalışıyor. Sakarya Akyazı’da da 15 yaylada toplam 124 evde arama yapıldı. Acelle Yaylası’nda Öksüz’ün kullandığı cep telefonu numarasından 10 gün önce sinyal alındığı öne sürüldü. Öksüz’ün yeşil pasaportu iptal edilirken, yurt dışında da aranması için kırmızı bülten çıkartılması için harekete geçildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...