Sınavların olduğu her yerde FETÖ

Düzenleyen:
Sınavların olduğu her yerde FETÖ

EĞİTİM Haberleri

MEB’in bir bir kapattığı FETÖ ile irtibatlı kurumlar incelendiğinde örgütün ‘sınavların yapıldığı her alanda olduğu’ gözler önüne serildi.

Gökhan Kaya ANKARA 

Darbe girişiminin ardından darbeci askerlerin verdiği ifadelerde sadece son yıllarda değil, 1980’de bile soru hırsızlığı ile devlet kurumlarına eleman yerleştirdiği belirlenen FETÖ’nün kapatılan kurumlarının her alanda olması pes dedirtti. Millî Eğitim Bakanlığı’nın FETÖ ile irtibatlı olduğunu tespit ettiği ve kapattığı kurumların listesi incelendiğinde örgütün ‘sınavların yapıldığı her alanda oldukları’ düşüncesini doğruladı. Bakanlık bugüne kadar FETÖ’ye bağlı bin 17 özel okul ve 823 özel öğrenci yurdunun faaliyetini durdurarak kapısına kilit vurmuştu. Bakanlık şimdi de 667 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre kapatılan çeşitli kursların listesini yayınladı. Bu kapsamda çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 283 kurs kapatıldı. Kapatılan kursların arasında FETÖ ile bağlantılı ‘motorlu taşıt sürücüleri kursu’, ‘yabancı dil kursu’, ‘bilgisayar kursu’ ‘açık öğretim kursu’, ‘KPSS kursu’ ve ‘etüt eğitim merkezi’ gibi kurslar bulunuyor. Kapatılan kursların listesinin başında 108 kurum ile 12 yaşından küçük çocuklara eğitimlerin verildiği Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri yer alırken, 25 adet de dil kursu kapatıldı. Engelli bireylere eğitimlerin verildiği iddia edilen FETÖ’ye bağlı 18 adet Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin faaliyeti de durdurulurken, ehliyet alabilmek için gidilen 21 adet Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu kapatıldı. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...