Suriye'de on ayda 2 bin 704 sivil hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de on ayda 2 bin 704 sivil hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın 10 ayda Suriye topraklarında gerçekleştirdiği saldırılarda 2 bin 704 sivil hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Rusya'nın 10 ayda Suriye topraklarında gerçekleştirdiği saldırılarda 2 bin 704 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SNHR tarafından yayımlanan raporda, "Rusya'nın, Suriye'ye müdahalesinin başladığı 30 Eylül 2015'ten 1 Ağustos 2016 tarihine kadar düzenlediği saldırılar sonucu 746'sı çocuk, 514'ü kadın olmak üzere 2 bin 704 sivil hayatını kaybetti." denildi.

Rusya'nın saldırılarında bin 178 kişinin hayatını kaybettiği Halep en çok sivil kaybın verildiği kent olurken, İdlib'de 652, Deyru'z Zor'da 331, Humus'ta ise 192 kişi yaşamını yitirdi.

Raporda ayrıca, Rusya'nın, Suriye'de geçici ateşkesi düzenleyen ve insani yardım ulaştırılmasını öngören Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2139 ve 2254 sayılı kararlarını ihlal ettiği belirtildi.

Raporda sözlerine yer verilen SNHR Başkanı Fadl Abdulgani, "Rusya hükümeti veya parlamentosu, Suriye'de işlenen suçlarla ilgili herhangi bir soruşturma talebinde bulunmadı. Bu da, Rus güçlerin saldırılarında ölen Suriyelilerin hayatlarının önemsenmediğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...