Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK'dan ayrılan ya da atılan pilotlara dönüş yolu açıldı

Düzenleyen:
TSK'dan ayrılan ya da atılan pilotlara dönüş yolu açıldı

GÜNDEM Haberleri

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi durumunda TSK'da görevlendirilebilecek. Hava Harp Okulu'nun birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarına pilotaj eğitimi veren üniversiteler öncelikli olmak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğrenci alınabilecek.

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde  Kararnameyle (KHK), herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen  pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi  durumunda TSK'da görevlendirilebilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan 671 Sayılı KHK ile 926 Sayılı Türk Silahlı  Kuvvetleri Personel Kanunu'na geçici maddeler eklendi. Buna göre, daha önce herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği  kesilen pilot subaylardan istekliler, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve  başvurularının uygun görülmesi halinde ilgili Kuvvet Komutanının teklifi ve Milli  Savunma Bakanı'nın onayı ile yeniden subay atanarak TSK'da görevlendirilebilecek.

DIŞARIDA GEÇİRDİKLERİ SÜRE RÜTBE BEKLE SÜRESİNDEN SAYILACAK 
Malullük ve ölüm hali hariç olmak üzere en az dört yıl görev yapmadan  TSK'dan ayrılanlar, atandıkları yeni rütbelerinin emeklilik de dahil olmak üzere  hiçbir hakkından yararlanamayacak.  Emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken bu madde kapsamında  görevlendirilenlerin bu aylıkları da kesilecek. Aylıkları kesilenlerden dört yıl  görev süresi şartını yerine getirmemiş olanlar, bu hizmet süreleri hizmet  birleştirmesine konu edilmeyecek ve başkaca bir şart aranmaksızın haklarında  toptan ödeme hükümleri uygulanacak. Aylıkları kesilenlerin sigortalılıklarının sona erdiği tarih ise  yazılı istek tarihi kabul edilerek ilgili sosyal güvenlik kanunlarına göre  aylıkları yeniden bağlanacak. Bu maddenin uygulanması nedeniyle geçmişe yönelik  olarak herhangi bir ödeme de yapılmayacak.

15 YIL YÜKÜMLÜLÜĞÜ
KHK ile daha önce herhangi bir nedenle uçuştan ayrılan subaylar, bir  yıl içinde başvuruda bulunmaları ve uçuş için gerekli şartları sağlamaları  kaydıyla ilgili Kuvvet Komutanlığınca yeniden pilotaj eğitimine alınabilecek. Pilotaj eğitiminde başarılı olanların yükümlülük süresi, bu eğitime  başlama tarihinden itibaren 15 yıl olacak. Pilotaj eğitiminde başarısız olanların  bu eğitimde geçirdikleri süre, yükümlülük süresine dahil edilecek.  

DIŞ KAYNAKTAN PİLOT TEMİNİ 
671 Sayılı KHK, dış kaynaktan pilot subay teminine ilişkin  düzenlemeleri de içeriyor. Buna göre, en az dört yıl süreli eğitim veren fakülte veya  yüksekokullardan pilot olarak mezun olan kadın veya erkeklerden muvazzaf subay  olmak için başvuranlar, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın  ocak ayının ilk günü itibarıyla 27 yaşını bitirmemiş olmak, yedek subay olma  koşullarını taşımak ve sınavlarda başarılı olmak şartıyla muvazzaf subaylığa  atanabilecek. Bunlardan pilotaj eğitiminde başarısız olanlar, TSK'da hizmetine  ihtiyaç duyulması halinde, diğer şartları sağlamak ve gerekli eğitimleri  tamamlamak kaydıyla diğer sınıflarda istihdam edilebilecek.  Ancak bunlar için deneme süresi 3 yıl olacak. Pilotaj eğitiminde  başarısız olanlar ile deneme süresi içerisinde TSK'dan ayrılanlardan herhangi bir  tazminat alınmayacak.

HAVA HARP OKULUNA YENİ ÖĞRENCİLER 
TSK'nın pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla 4566 Sayılı Harp Okulları  Kanunu'na da geçici maddeler eklendi. Buna göre bir yıl içinde yapılacak temin faaliyeti ile Hava Harp  Okulu'nun birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarına pilotaj eğitimi veren  üniversiteler öncelikli olmak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğrenci  alınabilecek. Bu öğrencilerin Hava Harp Okuluna geçişine ilişkin usul ve esaslar ise  Milli Savunma Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...