Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Batı ülkeleri PYD'nin ihlallerini görmezden geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Batı ülkeleri PYD'nin ihlallerini görmezden geliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

​Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, batı ülkelerinin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin yaptığı insan hakları ihlallerini görmezden geldiğini savundu.

Bıro, AA muhabirine PYD'nin, ENKS çatısı altında yer alan partilere yönelik saldırıları, batı ülkelerinin örgüt tarafından işlenen insan hakları ihlallerine ses çıkarmaması ve Suriye'deki Kürtlerin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele adı altında Suriye'nin kuzey bölgesinde hakimiyet kurmak isteyen PYD'nin kendisine tehlike gördüğü kesimlere sert bir şekilde saldırdığını belirten Bıro, "DAEŞ ile mücadeleyi bahane ederek bize karşı çok çirkin eylemlerin içerisine girdiler. Özellikle son dönemlerde bu saldırıların şiddeti artmaya başladı. Batı ülkeleri, PYD'nin ihlallerini görmezden geliyor. Bu onların işini daha da kolaylaştırdı." ifadelerini kullandı.

Suriye'de PYD tarafından yapılan tüm hak ihlallerinin belgelerle Erbil kentinde bulunan batılı ülkelerin temsilcilerine ileteceklerini söyleyen Bıro, şunları kaydetti:

"Topladığımız tüm belgeleri, Erbil'deki yabancı ülkelerin başkonsolos, konsolos ve temsilcilerine teslim edeceğiz. Halkımıza karşı yapılan saldırılara sessiz kalınmaması lazım. Suriye'deki Kürtler başka bir diktatörlüğün gelmesi için, Şam'a başkaldırmadı. PYD'nin işlediği suçların hepsini belgelerle gerekli taraflara sunacağız."

DAEŞ ile mücadele ettiğinden dolayı yapılan hak ihlallerinin görmezden gelinmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Bıro, ABD başta olmak üzere tüm batı ülkelerinin bu durumu bir daha gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

"Batı PYD'yi kullanıyor"

Sadece PYD'nin silahlı gücünün olmadığını, bölgede ENKS'ye bağlı savaşmaya hazır Suriyeli Peşmergelerin de olduğunu hatırlatan Bıro, "PYD'nin engellemeleri ve saldırılarına göz yumulması tahammül edilemez. Mevcut şartlardan dolayı Batı, PYD'yi kullanarak Suriye'deki işini halletmeye çalışıyor. Sonuna kadar bu şekilde gitmeyecek. Irak Kürdistan'ında hazır bekleyen güçlerimiz de Rojava'ya (Suriye'nin kuzeyi) geçecek. Batı ülkeleri şuanda yaptıkları yanlışlardan dolayı pişman olacak." şeklinde konuştu.

Suriye'deki Kürtler Apocuları kabul etmiyor

Suriye'deki Kürtlerin hiçbir şekilde PYD tarafından dayatılan tekçi zihniyete teslim olmayacağının altını çizen Bıro, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Halkımız PYD'yi benimsemediği gibi, Apocu olmayı da kabul etmiyor. Evet bugün ellerinde silah ve biraz da para var ancak insanların birçoğu PYD tarafından dayatılan ideolojiye inanmıyor. Geçmişteki tecrübelerimiz bize yol gösteriyor, tekçi zihniyete sahip siyasi taraf ve güçlerin Suriye'de artık yeri yok. Arap Baas Rejimi'nin zulmünü kabul etmedik, Kürt Baas Rejimi'ninkini de kabul etmeyeceğiz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...