Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da Sahil Güvenlik botu battı: 3 şehit

Düzenleyen:
İstanbul'da Sahil Güvenlik botu battı: 3 şehit

GÜNDEM Haberleri

Sarayburnu açıklarında bir yük gemisi ile çarpışan bot, alabora oldu. Botun içinde bulunan 6 kişi kurtarılırken 1 asker şehit olmuştu. Sahil Güvenlik botundan yaralı kurtarılan Astsubay Yavuz Şahin şehit olduğu bilgisi daha sonra geldi ve şehit sayısı 2'ye çıkmıştı. Az önce yaralı olanlardan birinin daha kurtarılamadığı öğrenildi ve şehit sayısı 3'e çıktı.

Sarayburnu açıklarında sıralarında Sahil Güvenliğe ait bot alabora oldu. Kıyıya çıkarılan 3'ü ağır 5 kişi hastaneye kaldırıldı.Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

ALABORA OLAN SAHİL GÜVENLİK BOTUNDA ŞEHİT SAYISI 2'YE ÇIKTI

İstanbul Boğazı'nda yük gemisi ile çarpışarak batan Sahil Güvenlik botundan yaralı kurtarılan Astsubay Yavuz Şahin şehit oldu.

Sarayburnu açıklarında yaşanan kazada denizden son kurtarılan isimlerden olan Astsubay Yavuz Şahin, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Astsubay Şahin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kazada şehit olanların sayısı 2'ye çıkarken, hastanedeki 5 yaralının ise tedavisi sürüyor.

ALABORA OLAN SAHİL GÜVENLİK BOTUNDA BİR ASKER ŞEHİT OLDU

Boğaz geçişine hazırlanan gemiyle çarpıştıktan sonra ters dönen Sahil Güvenlik botundaki 1 asker şehit oldu. Şehit askerin denizden ağır yaralı olarak çıkarılıp Haydarpaşa Numune hastanesine götürülen askerler arasında olduğu bildirildi.

BOTTAKİ MÜRETTEBATIN İSİMLERİ

Sarayburnu açıklarında alabora olan bottaki mürettebatın isimleri belli oldu. 7 kişinin isimleri şöyle:

Üsteğmen Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin, Uzman Çavuşlar Bülent Demirkaya, Enver Çetin; Erler Ayhan Akgönül, Nuri Karaca, Sinan Göktaş

5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Denize düşen 3'ü ağır yaralı 5 yaralı kurtarılarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu'na getirildi. Bu sırada sağlık ekiplerinin ağır yaralılara müdahale ettiği görüldü.

3'ÜNÜN DURUMU AĞIR

Harem'den GATA askeri hastaneye götürülen Mehmet Nuri Karaca ve Ayhan Akgönül'ün durumunun iyi olduğu belirtildi. Kimliği belirlenemeyen ve durumları ağır olduğu belirtilen diğer 3 kişi ise Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

VASİP ŞAHİN: BOTTA 6 MÜRETTEBAT VAR

Kurtarma çalışmaları sırasında İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu sahile gelerek Sahil Güvenlik botunun alabora olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Şahin botta 6 mürettebat olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...