İlk tahliyeler başladı

Düzenleyen:
İlk tahliyeler başladı

GÜNDEM Haberleri

​ 38 bin mahkumun yeni düzenlemelerden yararlanarak tahliye edileceğinin açıklanmasının ardından, mahkum yakınlarının Silivri Cezaevi önünde umutlu bekleyişi başladı.

671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun"a eklenen geçici maddeyle yeni düzenleme yapıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilk etapta 38 bin mahkumunun yeni düzenlemeden yararlanarak tahliye edileceğini açıklamıştı. Bu haberi duyan mahkumların aileleri Silivri Cezaevi'ne koştu. Sabah, haberi alır almaz eşinin mahkum olduğu Silivri Cezaevi'ne gelen Figen Karabulut, söz konusu düzenlemeden eşinin yararlanıp yararlanacağını bilmediğini belirterek, bir umutla beklediğini söyledi.

"EŞİMİN 2 YIL CEZASI KALMIŞTI"

Karabulut, "Dün gece ben zaten bunun rüyasını görmüştüm. Bununla ilgili haberleri de görünce hemen kalkıp buraya geldim. Eşimin 2 yıl cezası kalmıştı. Birçok sıkıntılar yaşadık eşim cezaevinde olduğu için. Devlete bu düzenleme için teşekkür ediyorum. Umarım daha fazla kişi yararlanır" dedi.

"SEVİNÇLE BEKLİYORUZ"

Bir başka mahkumun kardeşi Yusuf Cankut, "Sabah haberleri seyrettik ve kendimizi cezaevi önünde bulduk. Sevinçle bekliyoruz" diye konuştu. Mahkumun eşi Gülcan Cankut ise, “Heyecanla bekliyoruz. Ne zaman serbest bırakılacağını bilmiyorum. Bu nedenle gerginiz. Bu haberi almamız da çok heyecan verici" dedi.Ailelerin cezaevi önünde umutlu bekleyişi devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...