Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ yapılanması Batı Karadeniz'de deşifre oldu

Düzenleyen:
FETÖ yapılanması Batı Karadeniz'de deşifre oldu

GÜNDEM Haberleri

Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Bolu'da FETÖ'nün tüm örgütsel yapısının deşifre olduğu öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Bolu "emniyet imamları"nın yanı sıra "bölge imamı"nın gözaltına alındığı, tüm örgütsel yapının deşifre edildiği bildirildi.

15 TEMMUZ DARBESİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da Türkiye'nin anayasal düzenini cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya yönelik hain darbe teşebbüsünün ardından, Zonguldak'ta güvenlik güçlerince yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Örgütün, Zonguldak ve çevre illerdeki emniyet yapılanmasının tamamen çökertildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

200 BİN DOLAR ÇOK SAYIDA ZİYNET EŞYASI

"Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Bolu emniyet imamlarının (polis memuru, komiser sınıfı, emniyet müdürleri sorumlu imamları dahil) yanı sıra Bölge İmamı gözaltına alındı. Tüm örgütsel yapı deşifre edilmiştir. Emniyet içerisindeki FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında önemli bilgilere ulaşılmıştır. Ayrıca, Ereğli ilçesinde yürütülen çalışmalar sonucunda örgüt faillerinin yanı sıra himmet adı altında toplanan ve yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan FETÖ örgütüne ait bir kasa içerisinde 200 bin dolar, 60 çeşitli ebatta bilezik ve bol miktarda ziynet eşyası ele geçirilmiştir."

ÖRGÜT ÇÖKERTİLDİ

Açıklamada ayrıca, "Soruşturma kapsamında, 1 tuğgeneral, 1 tuğamiral, 2 albay, 1 emniyet müdürüyle 37 hakim ve savcı, 49 emniyet mensubu, 28 kamu görevlisi, 1 öğretim görevlisi, 48 vatandaş, 12 askeri personel tutuklandı, 26 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi. 36 firarinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Emniyet mensubu, öğretim görevlisi, esnaf, iş adamı ve kamu görevlisi 81 kişi gözaltında." denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...