İhraç edilen pilot binbaşı Genelkurmay Başkanı Akar ile uçmuş

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İhraç edilen pilot binbaşı Genelkurmay Başkanı Akar ile uçmuş

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilenlerler arasında yer alan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Ersin Oruçoğlu’nun, geçen 28 Nisan’da İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte eğitim uçağıyla uçtuğu ortaya çıktı.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) geçen 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından alınan önlemler kapsamındaki son kanun hükmünde kararname ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çok sayıda subay, astsubay ve uzman çavuş ihraç edildi. 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kalıp, kısa süre önce ayrıldığı, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki otele saldırının planlanıp, helikopterlerin kalktığı Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli Hava Pilot Kurmay Binbaşı Ersin Oruçoğlu da darbe girişiminin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çıkarılan bu askerler arasında yer aldı.
 
AKAR İLE AYNI UÇAKTA
 
Hava Pilot Kurmay Binbaşı Ersin Oruçoğlu’nun, geçen 28 Nisan’da, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte denetlemelerde bulunmak üzere İzmir’e gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile o tarihte birlikte uçtuğu ortaya çıktı. Uçuş yapılan KT-1T Temel Eğitim Uçağı’nın üzerinde, Hava Pilot Kurmay Binbaşı Ersin Oruçoğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın isimleri de yer aldı. Bu fotoğraflar o dönemde basın ile paylaşıldı.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...