Havice'den kaçan siviller Peşmerge mevzilerine sığındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Havice'den kaçan siviller Peşmerge mevzilerine sığındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'taki terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesinden son 24 saatte 200 sivilin kaçarak Peşmerge mevzilerine sığındıkları bildirildi.

Kerkük'ün güneyinde yer alan Zagros Cephesi Peşmerge Komutanı Mustafa Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in elindeki Havice ilçesinden kaçışlar her geçen gün hızlanıyor. Son 24 saatte mevzilerimize gelen sivillerin sayısı 200'ü buldu." dedi.

DAEŞ'ten kaçan sivillerin ölümü göze alarak tehlikeli yollardan geçtiklerini belirten Kasım, her gün ortalama 50 sivilin kendi mevzilerine geldiği bilgisini paylaştı.

Kerkük'te her geçen gün artan iç göçmen sayısından dolayı ciddi sıkıntıların yaşandığını aktaran Kasım, "Uluslararası Kızılhaç örgütü yetkilileri ve diğer insani yardım kuruluşları, artık iç göçmenlere gerekli yardımların temin edilmesinde sıkıntı çektiklerini, kamplarda yer sıkıntısının yaşandığını bize ilettiler." diye konuştu.

Havice'den kaçmayı başaran iç göçmenlerden Lili Muhammed, dün akşam saat 7 sularında Havice'den yola çıktıklarını ve bugün öğleden sonra Peşmerge mevzisine ulaşabildiklerini söyledi.

 "Fırsatını bulan herkes güvenli bölgelere sığınmak istiyor"

DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerde sivillerin azaldığına dikkat çeken Muhammed, "Havice'de insan trafiğine rastlamak çok zor. Fırsatını bulan herkes güvenli bölgelere sığınmak istiyor." diye konuştu.

Sivillerin neden kaçmak istediği sorusu üzerine Muhammed, "İnsani temel ihtiyaçların temin edilmesi çok zor bir hal aldı. İlaç, gıda ve temiz su sıkıntısı yaşanıyor. İnsanlar açlık krizi içinde" değerlendirmesinde bulundu.

DAEŞ'ten kaçmanın ağır bir bedelinin olduğunu dile getiren Muhammed, kaçmak isteyen kişilerin yakalanması halinde idam edilmesi veya kurşuna dizilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...