Ergenekon davasında gizli tanıklara organize baskı

Ergenekon davasında gizli tanıklara organize baskı

GÜNDEM Haberleri

Zirve davası gizli tanığı Deniz Uygar'a yönelik baskı iddiası ile ortaya çıkan tehditlerin arkasından kapsamlı bir faaliyet çıktı. Karar aşamasına gelen Ergenekon davasında kritik bilgiler veren 3 gizli tanığın eski ifadelerini değiştirmesi için baskı gördüğü belirlendi. Tanıkların savcılığa başvurusu üzerine, Emniyet inceleme başlattı.



Zirve davası gizli tanığı Deniz Uygar'a yönelik baskı iddiası ile ortaya çıkan tehditlerin arkasından kapsamlı bir faaliyet çıktı. Ergenekon davasında ifade veren 3 gizli tanığın daha ifadelerini değiştirmeleri yönünde baskı gördükleri belirlendi. Tanıkların, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na başvurması üzerine inceleme başlatıldı. Baskıya maruz kaldıkları iddia edilen tanıkların Ergenekon davası kapsamında çok kritik bilgiler veren isimler olduğu kaydediliyor. Olayın, Ergenekon davasında artık kararın beklendiği bir aşamada gerçekleşmesi de dikkat çeken bir başka unsur. Gizli tanıklara yönelik baskılar ilk önce Zirve Davasının hem sanığı hem de tanığı olan İlker Çınar'la ortaya çıktı. Çınar, gizli tanık Deniz Uygar olduğunu açıkladıktan sonra açık kimliği ile ifade vermeye başladı. Kimliğini ifşa etmesi üzerine daha önce gizli tanık olarak verdiği ifadeleri bu defa açık kimliği ile vermesi talep edildi. Çınar'ın ifadeleri yeniden zabıt altına alınırken aralarında tanık koruma biriminde çalışan görevlilerin de olduğu kişiler tarafından ifadesini değiştirmeye zorlandığı iddia edildi. Çınar verdiği ifadede daha önceki iddialarının bazılarını yalanladı. Ancak, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ile irtibata geçen Çınar, baskı sebebiyle böyle bir ifade verdiğini iddia etti. Bu gelişmeler üzerine adı geçen 4 görevliyle ilgili soruşturma başlatıldı. İlker Çınar özellikle Zirve Yayınevi davasında çok kritik ifadeler vermişti. Verdiği ifadeler davanın seyrini değiştirdi ve olayın Ergenekon bağlantılarını ortaya çıkardı. Gizli tanıklara yönelik baskıların İlker Çınar ile sınırlı olmadığı öğrenildi. Üç Ergenekon tanığının daha benzer uygulamalara maruz kaldığı öğrenildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...