Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Van'da hain saldırı, 3 şehit

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Van'da hain saldırı, 3 şehit

GÜNDEM Haberleri  / DHA

VAN'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 sivil şehit oldu, aralarında polislerin de bulunduğu 73 kişi de yaralandı.

 Olay, saat 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici'nin makam olarak da kullandığı 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evin yönelik gerçekleştirildi. PKK'lı bir terörist, bomba yüklü aracı, polis merkezi ve polis evinin yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Kentin birçok noktasından da duyulan patlamada, ilk belirlemelere göre 3 sivil şehit oldu, aralarında polislerin de bulunduğu, çoğu sivil 73 kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle birlikte çevredeki birçok binanın camları kırıldı, aracın parçaları ise metrelerce uzağa dağıldı.

Bu arada patlamadan hemen sonra, bölgeden silah sesleri duyuldu. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Saldırının ardından geniş güvenlik önlemi alan polis, caddeyi trafiğe kapatıp, kaçan teröristi yakalamak için bölgede hava destekli operasyon başlattı.

VALİLİK: 3 ÖLÜ, 73 YARALI

Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili Valilik açıklama yaptı. 3 sivilin şehit olduğunu, 20'si polis, 73 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"17.08.2016 günü saat 23.15 sıralarında ilimiz İpekyolu İlçesi Sıhke Caddesi İki Nisan Polis Merkezi önünde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bombalı araçla yapılan hain saldırı sonucu meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 20’si polis memuru, toplamda 73 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilmiş olup, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik birimlerince başlatılan operasyon büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

EMNİYET MÜDÜRÜ SALDIRI SIRASINDA MAKAM ODASINDAYDI

Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezine ve polis evine PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'nin de polis evindeki makamında bulunduğu ortaya çıktı. Emniyet Müdürü'nün makam odası da saldırıda hasar gördü. Saldırıya da polis ekiplerine ilk duyuran Emniyet Müdürü Ekici oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...