'Hücum zamanı'

Düzenleyen:
'Hücum zamanı'

SPOR Haberleri

Savunmaya çakılan takımı şaha kaldıracağını söyleyen Dick Advocaat, “Hücum futbolu oynayacağız ve her zaman ilk düşüncemiz gol atmak olacak” dedi

M. Emin ULUÇ

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat resmi imzayı attı ve kendinden emin konuştu. “Bu ailenin bir parçası olmak benim için guru verici” diyen Hollandalı çalıştırıcı, “Fenerbahçe’nin iyi bir kadrosu var. Son yıllara baktığımız zaman ya 1. olmuş ya da 2. Bizim burada Galatasaray ve Beşiktaş’la bir fark ortaya koymamız gerekiyor” sözleriyle zirveyi hedeflediğini dile getirdi. “Benim sevdiğim sistem 4-3-3 ancak kadroya bakacağız 4-4-2’ye de dönebiliriz sözleriyle Pereira’nın 3-5-2 fantezisine son vereceği vurgulayan tecrübeli teknik adam, başarının anahtarının takım oyunu olduğunu dile getirdi.

Birlikte savaşmalıyız

Oyuncularla bir toplantı yaptığı belirten Dick Advocaat, “Bizim için en önemli nokta, maç içerisinde inisiyatif alabilmemiz. İyi bir kadromuz var, ancak takıma da söyledim. Bir yola çıkıyorsak, hep beraber çıkmalıyız, herkes çalışmak, mücadele etmek ve savaşmak zorunda. Bunu başarır ve bireysel yetenekleri de ön plana çıkartırsak istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz” dedi. Kadronun genel anlamda yeterli olduğunu söyleyen Advocaat, “Belki 1 oyuncu alabiliriz. Ancak transfere çok da ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum” açıklamasında bulundu.      

Değişiklik güzeldir

Advocaat’’ın Grasshoppers maçına yönelik basın toplantısında yer alan Volkan Demirel, Vitor Pereira’ya gönderme yaptı. “Hayattaki bazı değişiklikler insanın hayatını değiştirebilir” diyen Volkan, Advocaat için, “Çok babacan, samimi ve sevecen” ifadelerini kullandı. “Mutluluğun olduğun yerde başarı olur” vurgusunda bulunan Volkan Demirel, “Takım olarak 10 gündür Fatih Hoca önderliğinde çok iyi çalışıyoruz. Geçmişin ardından gidenin arkasından konuşmak benim içi doğru olmaz” değerlendirmesinde bulundu. Geçirdiği fıtık ameliyatının ardından yaklaşık 100 gündür takımdan ayrı kalan Volkan göreve hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Advocaat’ın bu kritik maçta tecrübeli file bekçisini ilk 11’de oynatacağı öğrenildi.

İsimlerin önemi yok

Robin van Persie’nin takımda olmasından memnun olduğunu söyleyen Dick Advocaat, “Birçok tanınmış isme sahibiz. Mesela Volkan Demirel. Ancak ben isimler üzerinde konuşmam. Takımın ihtiyaçlarına en iyi karşılık verecek oyuncular sahaya çıkar” dedi.

Oyuncular gösterecek

Advocaat, “Önümüzde 4 önemli maç var. Bu süreçte daha iyi fikir edineceğim. Sistemi değiştireceğim ama ilk etapta hemen hemen aynı isimler görev alacak. Sonrasında oyuncular gösterecek. Forma mı istiyorlar, kulübe mi yoksa tribün mü?” mesajını yolladı.

Mesele yaşta değil

Başarı odaklı olduğunu ifade eden Advocaat, genç oyuncular için, “Benim için yaşın önemi yok. Mesele iyi olup olmamak. İster 17, ister 34 yaşında olsun, bir oyuncu yeterince iyiyse oynar. Gençlere her zaman önem vereceğiz ama öncelik iyi olmak” dedi.

MOSTUROĞLU AÇIKLADI:

Pereira plana uymadı

Vitor Pereira’nın ayrılık süreciyle ilgili eleştirilere cevap veren Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Portekizli hocayı plan dışına çıkmakla suçladı. Mosturoğlu, “Fenerbahçe’nin bir futbol aklının olmadığı söyleniyor, bu neye dayanarak söyleniyor. Pereira’nın da bir sözleşmesi var ve bu sözleşme uluslararası beyanlara dayanır. Pereira sezon başında bizle bir sözleşme yaptı ve belirli bir formasyon, planlama var. Sonuç, o planlamanın dışında gelişti” sözlerini kullandı.

Son kale yıkılmaz

Fenerbahçe “Son kale yıkılmaz” tişörtünü satışa çıkarıyor. Tişörtün ön yüzünde beyaz zemin üzerinde Saracoğlu Stadı’nın resmi ve sarı-lacivert ‘Son Kale’ yazısı yer alırken, arka kısmında ise ‘Yıkılmaz’ yazısı yer alıyor. Şike kumpasına göndermede bulunan tişörtler Feneriumlarda 19 TL’ye satılacak.

İş adamları devrede

Mali açıdan sıkıntılı bir süreçten geçen Fenerbahçe dışarıdan destek alıyor. Fenerbahçeli işadamları Ali Koç ile Raif Dinçkök bu zorlu süreçte kulübü yalnız bırakmıyor. Dinçkök, kadın basketbol takımına sponsor olurken, Koç da erkek basketbol takımına maddi katkı sağlıyor.

Oğuz yürek yaktı

Fenerbahçe'nin 21 yaşındaki Türkiye rekortmeni yüzücüsü Oğuz Aslanoğlu hayatını kaybetti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Oğuz Aslanoğlu’nu, son bir yıldır mücadele ettiği amansız hastalık nedeniyle yitirdiğimizi çok derin bir üzüntüyle öğrendik" denirken talihsiz sporcunun ailesine başsağlığı dilendi. 

Halisdemir'e vefa

Saran Group, Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde yaptırdığı spor salonuna, hain darbe girişimi sırasında kahramanca şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in ismini vermeyi kararlaştırdı. Konuyla ilgili Halisdemir ailesiyle de görüşüldü ve gerekli izinler alındı. Spor salonunun açılışı 29 Ekim'de yapılacak. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...