Cenk İldem hedef büyüttü: 'Altın Tokyo'da'

Düzenleyen:
Cenk İldem hedef büyüttü: 'Altın Tokyo'da'

SPOR Haberleri

Olimpiyatlarda madalya kazanmayı çocukluğundan beri düşlediğini dile getiren milli sporcu, “Kariyerimi 2020’de şampiyon olarak noktalamak istiyorum” dedi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan milli güreşçi Cenk İldem, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Erkekler grekoromen stil 98 kiloda Rumen sporcu Alin Alexuc Ciurariu'yu yenerek bronz madalya kazanan milli güreşçimiz, çocukluk hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Olimpiyat oyunlarında madalya kazanmak için çok çalıştığını anlatan milli güreşçi, "Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya kazanmıştım. Olimpiyatlarda madalya kazanmak küçüklükten bu yana hayalimdi. Londra'da bir talihsizlik yaşadım ve elim boş döndüm. Bu olimpiyat benim için çok önemliydi. Çok şükür şimdi madalyayla ülkeme dönüyorum" dedi. Cenk İldem yaptığı müsabakalarla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Grupta Rus sporcu favorilerdendi. Onu yendikten sonra madalya alacağıma inandım. Rumen sporcuyla da daha önce karşılaşmıştım. Yine yendim, mutluyum" diye konuştu.

Hedef 2020

Olimpiyatlar için zorlu bir süreçten geçtiğini belirten 30 yaşındaki sporcu, "Oyunlara 2 ay kala iç yan bağlarım koptu. Olimpiyat vizesini bir ay kala aldım. Hazırlık sürecini çok ciddi olarak etkileyen bir sakatlık yaşadım. Bunları düşününce elde etmiş olduğum başarı daha da değerli hale geliyor" dedi. Hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak olduğunu söyleyen milli sporcu, "Tokyo'da olimpiyat şampiyonu olarak güreşi bırakmak istiyorum. Orada her şey çok daha güzel olacak. Ben de daha iyi olacağımı şimdiden hissediyorum. Altın madalyayla kariyerime son vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bronzu seviyor

Milli güreşçimiz Cenk İldem, bronz madalyalarını bir yenisini Rio 2016'da eklemiş oldu. İldem, 2012 Dünya Kupası'nda, 2010, 2013 ve 2016 Avrupa Şampiyonası'nda, 2011 ve 2014 Dünya Şampiyonası'nda ve 2015 Avrupa Oyunları'ndan sonra 2016 Rio'da da üçüncü olarak toplamda 8'inci bronz madalyasını kazanmış oldu. Milli güreşçi 2014 Avrupa Şampiyonası ve 2013 Dünya Kupası'nda ise gümüş madalya kazanmıştı.

RIO 2016 GÜNLÜĞÜ

Neymar olimpiyat tarihinin en erken golünü attı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları erkekler futbolda ev sahibi Brezilya, Honduras'ı 6-0 yenerek finale çıktı. Rio de Janeiro şehrindeki Maracana Stadı’nda oynanan karşılaşmada Brezilya'nın Barcelonalı yıldızı Neymar, karşılaşmanın henüz 15. saniyesinde fileleri havalandırarak olimpiyat tarihinin en erken golüne imza attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Brezilya, Gabriel Jesus'un 26 ve 35'inci dakikalarda attığı gollerle soyunma odasına 3-0 önde gitti. İkinci yarıda da oyunu kontrolü altında tutan Brezilya, 51. dakikada Marquinhos, 79. dakikada Luan ve 90+1'inci dakikada penaltıdan Neymar'ın golleriyle karşılaşmayı 6-0 kazandı. 

Servet Tazegül sahne alıyor

Olimpiyat Oyunları'ndaki en büyük madalya umutlarımız arasında yer alan Servet Tazegül bugün sahneye çıkıyor. Milli tekvandocumuzun 68 kilo elemelerinde yer alacağı ilk tur maçları saat 15.15'te başlayacak. Milli tekvandocu Türkiye'ye 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki tek altın madalyayı kazandıran isim olmuştu.

Kipruto engel tanımadı

Erkekler 3000 metre engellide Kenyalı Conseslus Kipruto, 8:03.28'lik derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Binicilik takım atlamada Fransa altın madalyanın sahibi oldu. Badminton karışık çiftlerde altın madalya Endonezyalı Ahmad-Natsir ikilisinin oldu. 

Eşref-Ali buraya kadar

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, erkekler çekiç atmada mücadele eden milli sporcu Eşref Apak 70.08 metrelik atışıyla serisinde 15'inci olarak elemeleri geçemedi. Erkekler 5 bin metrede Ali Kaya 14.05.34'lük derecesiyle serisinde 19'uncu olabildi ve Rio'ya veda etti. Milli kanocu Lasma Liepa da kadınlar tekli kayak 500 metre yarı finalinde elenerek üzdü. 

Elif-Buse bronzu kaçırdı

Türkiye'yi kadınlar serbest stil güreşte temsil eden Elif Jale Yeşilırmak ve Buse Tosun bronz madalya maçlarını kaybetti. 58 kiloda yarışan Elif Tunuslu Marwa Amri'ye 3-1 mağlup oldu. 69 kilodaki güreşçimiz Buse Tosun ise repesajın ilk turunda Ukraynalı Makhynia'yı 3-1 mağlup etti. İkinci turda Kanadalı Yeats'e ise 3-1 yenilerek bronz madalya şansını kullanamadı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...