'Hizbullah, İran ve İsrail ittifak içinde'

Düzenleyen:
'Hizbullah, İran ve İsrail ittifak içinde'

DÜNYA Haberleri

Hizbullah’ın ilk genel sekreteri Şeyh Subhi Tufeyli, şu anki lider Hasan Nasrallah’a ve Hizbullah’ın Suriye politikalarına sert eleştiriler yöneltti.

Tufeyli, “Suriye krizi ilk patlak verdiğinde Hizbullah, bu çatışmaya katılmaya karşı olduğunu duyurmuştu. Ancak sonrasında İran’dan müdahale emri gelince savaşmaya başladılar. Hizbullah şu an İran’ın emrindedir. Çok iyi biliyorlar ki bu hareketle şeytanın tarafında yer aldılar. Yani Müslümanların çocuklarını öldürmek, evlerini yerle bir etmek hiçbir zaman cihat olamaz. ABD ve Rusya için ölenler şehit sayılmaz” dedi. İsrail ile Hizbullah arasında gizli bir ittifak olduğunu da söyleyen Tufeyli, “İsrail’in rolü Hizbullah’ın arkasını kollamaktır” dedi. Tufeyli, İran’ın İsrail politikası için de, “İran’ın İsrail karşıtlığı tamamen bir yalandır. İran yönetimi aslında İsrail’in çıkarlarına hizmet eder” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...